Panenka s cuketovým rizotom

Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 4. augusta 2016
Panenka s cuketovým rizotom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 75 °C

Suroviny

480 g
10 g čerstvý
100 g
5 g
2.5 g
250 g
150 g
50 g
1 l
5 g
25 g
200 ml
100 ml
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Očistenú a umytú bravčovú panenskú nasolíme a okoreníme a sprudka z každej strany opečieme. Po opečení zabalíme do potravinárskej fólie spolu s čerstvým majoránom. Dáme pomaly „tiahnuť“ pri teplote 75 °C asi 50 minút. Po upečení dáme schladiť do ľadu.

  2. 2

    Na olivovom oleji jemne urestujeme šalotku spolu s ryžou, nie dozlata. Podlievame bielym suchým vínom a zeleninovým vývarom. Varíme asi 15 minút. V druhej panvici na masle urestujeme cuketu nakrájanú na malé kocky.

  3. 3

    K uvarenej ryži pridáme urestovanú cuketu, maslo a parmezán, aby sme dosiahli krémovú konzistenciu. Podávame s panenkou, urestovanými zvyškami cukety a ozdobené jedlými kapucínkami.

Diskusia k receptu

siisa
Prenádherééééééé, to ani jesť, len sa pozerať :) Ale potom určite zjesť :D Lebo aj veľmi chutne to vyzerá.....a určite to skúsim !
redakcia
@Ziegelfeld1968 (5.8.2016 18:23)

Pomaly „tiahnuť“ znamená pri nizkej teplote piecť. V tomto prípade sa panenka zabalená v potravinárskej fólii pečie pri teplote 75 °C asi 50 minút.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia