Kysnutý koláč

Panbrioche s tvarohom a čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Áno, je to doslova "PÁN brioche", lebo tak vyzerá a taktiež chutí vynikajúco. Vhodný na raňajky, ale aj len tak ku kávičke. No darmo budem vypisovať chvály, treba vyskúšať!

16
porcií
15 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Vo vode nechám iba rozpustiť droždie
  2. a postupne si pridám na zhnetenie do robota všetky suroviny. Keď to robím ručne, tak postupne pridávam do misky suroviny a cesto dobre vymiesim. Cesto by malo byť tuhšie, nie lepkavé.
  3. Pred koncom hnetenia pridám nakrajanú čokoládu a zahnetiem.
  4. Cesto necháť kysnuť zakryté 4 - 6 hodín pri izbovej teplote.
  5. Potom cesto vyložiť a rozdeliť na 16 rovnakých častí. Urobiť guľky.
  6. Misku alebo pekáč vymastiť a guľky uložiť do misky. Zakryté nechať ešte 30 min. podkysnuť. Medzitým si vyhrejeme rúru na 180 °C.
  7. Pred pečením potrieme žĺtkom a dáme upiecť.
  8. Upečené necháme vychladiť na mriežke.
  9. Dobrú chuť.