Pampúšikové venčeky

izabella929 - fotkaizabella929, 31. júla 2013

Vždy keď robím pampúšiky, z odkrojkov zvyknem upliesť venček, vypečiem na masti a vyzerá vynikajúco..možno vás tento môj nápad zaujme..je to pre deti krásna, Zobraziť celý popisVždy keď robím pampúšiky, z odkrojkov zvyknem upliesť venček, vypečiem na masti a vyzerá vynikajúco..možno vás tento môj nápad zaujme..je to pre deti krásna, ale aj zaujímavá fajnotka...

40 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
1
podľa chuti
1
3,5 dl
štipka
3,5 dkg




Postup

  1. 1

    Priznám sa, že som cesto nefotila, lebo ani som nemyslela, že to sem teraz dám,,,je veľmi teplo a tak som sa ponáhľala s cestom čím skôr..dala som si vykysnúť kvások,,,vlažné mlieko, štipka cukru a droždie som rozmrvila...múky som preosiala, pridala som štipku soli, 1 vanilkový cukor, vajce a pridala vykysnutý kvások...vypracovala som cesto a nechala poriadne vykysnúť..

    Pampúšikové venčeky - obrázok 1
  2. 2

    vykysnuté cesto som vyliala na pomúčenú dosku a iba tak rukami som ho zarovnala...vykrajovala som malé pampúšiky..takzvané jednohubky...vtedy zostáva dosť veľa odkrojkov...odkrojky som rozdelila na tri rovnaké časti...z každej časti som urobila 2 šúľance, splietla som ich a urobila venček..pamúšiky aj venčeky pečiem na začiatku pod pokrievkou, až ked´ ich obrátim, pokrievku už nedávam...pampúšiky som ozdobila kiwi džemom a posypala cukrom..venčeky iba pocukrím, ale môžu sa aj potrieť lekvárom...deti milujú tieto venčeky, pekne sa dajú rozpletať, sú veľmi chutné aj pekné...

    Pampúšikové venčeky - obrázok 2
  3. 3

    ešte pridám foto aj pamúšikov..dobrú chuť...

    Pampúšikové venčeky - obrázok 3

Diskusia k receptu

boise
uuuh...a uz je to tu, slintaaaaam a idem kuknut co vsetko na to potrebujem :D
boise
tsss mam tu poziadavku na lievance, tak toto musi pockat...ale ukladaaaaam!!!!
izabella929
@afataga...deti radi zaplatajú aj rozpletajú, sú zvedavé...ale ponúknem aj tebe vďačne,,,sú ľahučké ako páperko...nedala som veľa soli, lebo je teplo...no parádne sú.-))@margaretka...veru aj ja som si dala ku kafíčku.-))@pusta..ob čas treba aj to.-))@boise...dr žím palce, nech sa vydaria.-))ďakujem vám šikuľky moje za komentáre.-)
monda
aj ja takto robievam , ked mi zostane ešte cesto z okrajov ,len nie venčeky ,ale zapletené osmičky.Aj venčeky sú pekné - dala by som si veru, narobila si mi chute:-)
eviana
Prekrásne venčeky, super nápad ako elegantným spôsobom zužitkovať odkrojky... chválim :) a veru by som za jeden, alebo radšej dva teraz hneď aj pol kráľovstva dala milá izabella929 :)
sracz
... aj ja som "decko", síce trošku odrastené, ale neskutočne maškrtné; nezabudni, milá @izabella929 aspoň kúsok, bárs ten najmenší, nechať aj pre mňa. Nádherné spomienky na "čeregy" z Abova a zo Zemplína!!! ... ach jáj, kdepak ty loňské sněhy jsou!? ... když jsem byl dítě bláhové, řekla mi máma, ...! Ale nech nezabudnem na Tvoj nový príspevok, krásna práca šikovnej domácej pani! Ďakujem a "ochkám, vzdychám a čkám"!
izabella929
@marto990 ,,,vitaj v mojom albume a celkove aj na Vareche...) teší ma tvoj záujem o moje recepty.-)) ďakujem ti pekne za komentár.-)
izabella929
@sracz..viem , že si maškrtný, zistila som to z tvojich komentárov.-)ale chcem sa opýtať na tie,,,čeregy,, nie sú to náhodou ...gemerské ruže?,,pripomína mi ti tým, že by to mali pukať pri jedení.. ak si pozrieš do môjho albumu, mám ich pod názvom Gemerské ruže...je to úplne najskvelešia fajnotka...inak veľmi pekne ďakujem za milý komentár.-)
marto990
@izabella929 , dakujem, mile od teba..komentar bol sice strucny, ale tajne davam 5 hviezdiciek a ukladam do KK..rado sa stalo:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia