Palacinky

jenni - fotkajenni, 3. júla 2014
Palacinky
Foto: jenni

Palacinky, ktoré pripravíte aj bez vajíčka s tým, že sa vám vôbec nebudú trhať, sú tenučké a chuťovo (skoro) ako klasické.

Suroviny

1 1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 PL
štipka
1 PL
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na palacinky si spolu zmiešame v miske, prešľaháme ich metličkou alebo zmixujeme. Panvicu si poriadne rozpálime, pridáme 1 PL kokosového oleja a pridáme palacinkové cesto (ja som dala 2 naberačky), ktoré rovnomerne rozlejeme na panvici. Palacinky smažíme na miernom plameni a keď vidíme, že je povrch jednej polky palacinky prepečený, palacinku obrátime.

  2. 2

    Palacinky som podávala s vanilkovým krémom, ktorý som spravila ako klasický vanilkový puding, no trochu redší, s použitím rastlinného mlieka. Palacinky som preliala čokoládovou polevou, ktorá pozostáva z rozpustenej čokolády na varenie a kokosového tuku. A ako ozdoba - jahody. :)

Diskusia k receptu

ivav
jednoduché a aké krásne...
sisbis
najlepsie palacinky! prvykrat sa mi palacinky nelepili. uz som ich robila 3x a pochvalovali si vsetci, takze tymto dakujem za recept:)
jenni
@sisbis ja ďakujem za to, že niekto sa odhodlá nejaký ten môj recept aj pripraviť ale ešte väčšiu radosť mi vie spraviť to, že podľa receptu aj chutí :)
marika21
Palacinky s pudingom robievam,veľmi mi chutia,ale z vajíčkami. Vyskúšam.*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia