Slané palacinky

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou

Autor receptu: lunter

10 palaciniek
porcií
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a olej dokonale vymiešame, aby v ceste neboli hrudky. Dochutíme štipkou soli.
  2. Kapustu prepláchneme a nahrubo nakrájame, dáme do hrnca a varíme s hríbami aj s vodou z hríbov asi pol hodinu, kým nezmäkne. V prípade potreby dolejeme vodu a varíme, kým kapusta nie je mäkká.
  3. Údené tofu nakrájame na malé kocky. Cesnak a cibuľu najemno nakrájame, spolu aj s tofu opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením. Potom zmes zmiešame s kapustou, hríbami a pridáme čerstvý tymián.
  4. Upražené palacinky naplníme plnkou a môžeme ešte posypať čerstvým tymianom a podávať s kopčekom bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.