Palacinky z ovsených vločiek

majuska0606 - fotkamajuska0606, 7. februára 2015

Ak niekto neobľubuje ovsené vločky v tradičnej podobe, pridávam recept na palacinky z ovsených vločiek. Pre mňa naozaj chutná alternatíva, iné doma ani nerobíme.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 dcl
2 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Vločky zalejem mliekom, aby nabobtnali. Pridám soľ a vajíčka. Všetko spolu vymixujem na hladkú masu. Pečieme na panvici, buď na malom množstve oleja, ja ich robím na sucho bez oleja. Ak chcete ešte dietnejšiu alternatívu, tak namiesto celých vajec dajte len bielky bez žĺtkov. Podávajte s tým čo vám je pochuti. Ja ich jedávam so zmesou: rozmixovaný banán, nízkotučný tvaroh a škorica.

Diskusia k receptu

cesminaz
super! Kolko palaciniek je z tejto davky? Vdaka za odpoved :-)
miskam
Moze byt chutne. Ja som zatial davala len cast pomletych vlociek.
safran
vyzerajú trocha hrubšie, ale rada vyskúšam aj s ovsenou múkou aj s vločkami, uvidím, čo sa mi osvedčí...
cesminaz
Palacinky vyskusane,lepsie povedane "lievance" ..nechcelo sa mi s nimi Tolko babrat,tak som spravila z nich lievance :-) Su fantasticke,vdaka za recept.



elixir
Dnes som robila podobný recept, reku, či pridám, ale vidím, že už tu takáto inšpi je. :) Ja som dala 100g vločiek, 1 vajce a 200 ml mlieka, nechala 10 minút postáť a potom piekla na kvapke oleja. Palacinky z ovsených vločiek odporúčam všetkými desiatimi, chutia výborne, ja už snáď z hladkej múky ani robiť nebudem. :)



elixir
No a ešte, ja som všetko spolu nemixovala ale som si vopred pomlela vločky v elektrickom mlynčeku na kávu, ten ich zomlel úplne na jemnučko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia