Palacinky s medvedím cesnakom a kuracím soté (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Aj keď na úvodnom obrázku to tak nevyzerá, robila som palacinky :-) len keď ma to už prestávalo baviť, vytiahla som dolkáreň a robila som na dvoch panviciach.... a nakoniec sa mi tie mini palacinky páčili ešte viac ako tie veľké...
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme palacinky: najlepšie podľa svojho obľúbeného receptu. Ja som robila takto: medvedí cesnak rozmixujeme v mixéri. V mlieku rozšľaháme vajcia a postupne pridávame múku s práškom do pečiva až nám vznikne hustejšie cestíčko, to následne rozriedim sódovou vodou alebo bublinkovou minerálkou. Pridáme rozmixovaný medvedí cesnak, kto nemá môže pridať špenát, osolíme, okoreníme a necháme cesto postáť.
- Kuracie soté: všetky suroviny ktoré chceme použiť si nakrájame na malé kúsky. Nakrájané kuracie mäso zalejeme sójovou omáčkou, okoreníme a necháme postáť.
- Na oleji osmahneme cibuľu, pridáme cesnak a zázvor a krátko orestujeme... pridáme mäso
- keď sa mäso zatiahne pridáme cuketu
- a nakoniec paradajku a bylinky. Ja som použila lúpané paradajky z konzervy
- Celú zmes len krátko prehrejeme a prikryté odstavíme
- a ideme robiť palacinky... teda ja som robila na jednej panvici palacinky a na dolkárni také malé mini palacinky
- pri podávaní som z tých mini spravila takéto vežičky ...
- a veľké palacinky som klasicky naplnila, preložila a posypala syrom... oba spôsoby boli výborné :-)