Palacinky s kuracinou mozzarellou a rajčinami
Autor receptu: divien
Podľa chuti možno obmieňať suroviny, môže sa použiť napr. ovčí syr, červená repa, nejaká ta zelina :) a pre líniu namiesto dressingu biely jogurt.
4 porcie |
25 minút príprava |
8 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si palacinky. (Namiesto hladkej múky dávam polohrubú, palacinky tak majú zaujímavejšiu štruktúru). Z uvedeného množstava mi vyšlo 10 palaciniek, kedže sa plnia mäskom, môžu byť troška hrubšie.)
- Kuracie mäso nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme a na olivovom oleji orestujeme. Mäso vyberieme a na výpeku, ktorý ostane po kuracine, do zlatohneda opražíme nakrájanú cibuľku a zalejeme so smotanou, urobíme zálievku na zapekanie.
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu vytrieme olejom alebo maslom, palacinky namažeme dressingom, prípadne pre light verziu bielym jogurtom. Do palaciniek poukladáme orestované kuracie rezančeky, stočíme a poukladáme do zapekacej misy. Na palacinky pridamé nakrájané paradajky a mozzarelu a zalejeme zálievkou s cibuľkou. Pečieme cca 8 minút.
- Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou. Ako prílohu som pridala opekané zemiaky.