Palacinky s banánom v čokoláde pre mlsných

Autor receptu: frezia68

Občas dostanem mail s lákavými receptami a toto je jeden z nich,len som ho trocha upravila a pridala karamel a ešte.....

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Upiekla som palacinky podľa množstva konzumentov.Recept pridala nedávno @marianna76,len som pridala 5 cl oleja podľa rady @sovky v diskusii a piekla na suchej panvici.
  2. Horkú čokoládu som nalámala a roztopila vo vodnom kúpeli s trochou mlieka.Mandle, (orechy,alebo oriešky) som posekala a nasucho opiekla na panvici do voňava.
  3. Na panvicu som dala kúsok masla,lyžicu rumu,kávovú lyžičku citrónovej šťavy a hnedý trstinový cukor,po roztopení som pridala nakrájené banány a opekala,natriasala panvicu aby sa neprilepili....
  4. Na palacinku som naniesla pás čokolády,posypala mletými orechami....
  5. na to opečený skaramelizovaný banán,ktorý som chcela flambovať,ale neviem prečo rum nechcel horieť.Hoci som mala predstavu,že zapálim na lyžičke a ňou aj na panvici.No nehorel :-( koťuha jedna !
  6. Takže neflambovaný banán som pridala na orechy,posypala škoricou a zabalila.Na vrch som pridala zvyšný karamel,posypala sekanými orechami a ozdobila čokoládou.Papajú sa teplé a kto chce,pridá aj šľahačku.Ešte dobre,že som ju doma nemala,lebo vééééľmi máme radi.Ale aj tak boli chutné.Ak vyskúšate,nech Vám chutí !