Palacinky, ktoré ho dostanú....

namarie - fotkanamarie, 15. novembra 2013
Palacinky, ktoré ho dostanú....
Foto: namarie

Pri mojich receptoch je dôležité, aby ste väčšinu ingrediencií pridávali od oka. Nebuďte stiesnení receptom, improvizujte... len tak môžete zaujať! Toto su palacinky na ktoré Zobraziť celý popisPri mojich receptoch je dôležité, aby ste väčšinu ingrediencií pridávali od oka. Nebuďte stiesnení receptom, improvizujte... len tak môžete zaujať! Toto su palacinky na ktoré zbalíte snáď každého chlapa. Recept je môj, s tým, že tajnú ingredienciu neprezradím... vytvorte si ju sami... :)

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vajíčko rozmiešame vidličkou spolu s cukrom /v takom množstve ako to máte radi/. Do zmesi prilejeme mlieko.

  2. 2

    Pridáme hladkú múku a opatrne ju vmiešame - tak aby bolo cesto bez hrudiek. Konzistencia by sa mala podobať pudingu :)

  3. 3

    Nakoniec vmiešame cca 2ČL kypriaceho prášku do pečiva a cesto necháme odstáť 5 minút. Palacinky robím na minimálnom množstve oleja, na skoro až suchej panvici. Podávme s nutellou. Ako ozdobu, ale samozrejme i chuťovú čerešničku - posypeme pomrančovou kôrou.

Diskusia k receptu

jozka2
tajna ingred.je,ze nedavam prasok do peciva a pridavam trochu salvatorky,ak nemam tak vody.Su vyborne flufy a pecu sa krasne tenko, do americkych sa pridava nie pr.do peciva ale soda bicarbona a nechaju sa postat,potom su hrubsie
jozka2
podla obrazku som si vsimla,ze su to palacinky na americky sposob,su hrubsie ako nase slovenske,niet nad klasiku.
vegetariankapp
No vyzerajú super a hned som dostala chuť na ne. Asi zajtra urobím ako chuťovku, lebo môj muž nie je na sladke len ako chuťovku to sa mu neráta ako obed. Ja zase namiesto vajíčka pridávam kurkumu. A su super len synátor mi ich občas ofrfle, že som dala vela kurkumy ked sa mi to podarí prekurkumovať. Ved aj to sa stane ale sú dobré. A z nutelou som ešte neskúšala tak bude premiera
eviana
Vyzerajú naozaj sexi a neodolateľne, aj keď - podľa hrúbky - asi skôr lievance ako palacinky... :)
namarie
:) @vegetariankapp - myslíš turmeric powder ? wow - to môže byť zaujímave, len mi vŕta hlavou ako ti potom tie palacinky udržia pokope bez vajíčka. hm ?
torticka
ja namiesto prášku do pečiva pridávam tesne pred robením jedlú sodu bicarbonu. /troška/
evanaaa
Do palaciniek na skyprenie nepridávam nič, keď, tak nanajvýš trochu minerálky ( okrem mlieka), PDP pridávam ak robím lievance, lenže vtedy dávam zvlášť žĺtka a z bielkov sneh.....americké palacinky - pancake, či ako sa to volajú, sú skôr lievance aj keď sú tiež dobré, ochutené javorovým sirupom. A tú tajnú ingredienciu nám, @namarie neprezradíš?
paploska
tak ja teda pomôžem :-), pre tých, ktorí majú slabší odhad :-) na 0,5 l mlieka dáme 200 g hl. múky, 2 vajcia, štipku soli, štipku bio prášku do pečiva :-) a pol lyžičky cukru. a pečú sa tenulinké, také francúzske :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia