Palacinky (jemné ako obláčik)

owlann - fotkaowlann, 8. novembra 2014
Palacinky (jemné ako obláčik)
Foto: owlann

Priateľ mal prísť po náročnom pracovnom dni a futbalovom tréningu domov, preto som mu vymyslela odmenu v podobe sladkej večere. <3

2
porcie

Suroviny

2 ks
0,1 l
1 ks
1 odmerka
 štipka
 (akákoľvek príchuť)
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vajíčka si rozbijeme do misky, pridáme odmerku proteínu (môj priateľ obľubuje ten jeho banánový, preto som zvolila túto príchuť, kľudne môžete robiť palacinky aj bez neho a nahradiť ho práškovým cukrom - ale pozor na množstvo cukru, palacinky sa pripaľujú pri väčšom obsahu cukru). Na najmenšom strúhadle (na mrkvu) si nastrúhame jabĺčko a pridáme k vajíčkam a proteínu. Trošku osolíme, vlejeme minerálku, mlieko a prisypeme múku. Tieto dve suroviny dávame od oka. Niekto má radšej hustejšie cesto, dá viac múky, iný pre zmenu dá viac mlieka. Je to na uvážení kuchára. Nesmieme zabudnúť na citrónovú kôru, ktorá dodá palacinkám fantastickú vôňu. Všetko dobre vyšľaháme elektrickým šľahačom.

  2. 2

    Môj mal prísť z práce až o hodinu, takže som nechala cesto 1/2 hodinu odstáť v chladničke.
    Palacinky pečieme na panvici, ktorá je jemne potretá olejom. Môj postup je taký, že si nalejem cca 0,5 dcl oleja do pohárika a štetcom potieram pred každou palacinkou panvicu.
    Po upečení si palacinky potierame tým, čo nám najviac chutí. Ja som zvolila variantu - 1 palacinka potretá tvarohom, druhá malinovým džemom a tretia bola tvarohovo - banánová.

  3. 3

    Palacinky môžeme posypať grankom, pridať šľahačku a ovocie. Ja som zvolila granko a banán. Dobrú chuť všetkým unaveným, ktorí potrebujú energiu :)

    P.S. Srdiečko v strede je urobené zo škoricových sušienok, lepené džemom a potreté čokoládou, ktoré som robila doobeda podľa receptu varecháčky @Sonulienka.

Diskusia k receptu

radost
otázka zodpovedajúca môjmu veku:
z akých dôvodov..aký cieľ ..splňa pridaný proteín..??
i ja som posledne časť mlieka nahradila minerálkou..spokojná som bola..
do cesta som dala trošku oleja..panvicu mastila len prvýkrát-a potom už nebolo treba..
takže ti verím-že sú jemné..dobré..
1x hanee
owlann
Ahoj @radost ďakujem za tvoj komentár. Vysvetľujem pridanie proteínu. Proteín bežne používam zriedený s vodou, mliekom ako jedlo po tréningu - väčšinou silovom, resp. ako náhrada večere. Ide o to, že proteín obsahuje vysoký podiel bielkovín, ktoré sú potrebné na výživu svalstva, počas tréningu sa bielkoviny spotrebúvajú, preto je potrebné ich doplnenie. V tomto recepte je proteín prvoplánovo kvôli chuti banánu a taktiež spomínanému obsahu biekoviny. Proteín je bez obsahu cukru, napriek tomu je sladký a nemusím dávať do cesta cukor. Navyše tento banánový je pekný žltý a zafarbí cesto.
jozka2
Owlann,tvoje palacinky musia byt vyborne uz len preto,ze si pridala salvatorku.Ako pise radost,staci dat za Pl oleja/podla mnozstva ceste/ a pomastit iba prvy krat,alebo pokryj dno pekaca dobre solou a ju tam do horuca opec,nebudu sa ti palacinky lepit na dno vobec.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia