Palacinky Hortobágyi

František Šarközy
šéfkuchár hotela Tatra v Bratislave, 13. októbra 2011
Palacinky Hortobágyi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Slané palacinky:
500 ml
250 g
 posekaná
Náplň:
700 g
4 ks
100 g
 nasekaná
300 ml




Postup

  1. 1

    Do nádoby vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, nasekanú pažítku a najemno nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Všetko zmiešame a necháme v chladničke odstáť asi hodinu. Takto pripravenou zmesou plníme slané palacinky.

  3. 3

    Uložíme ich do vymastenej zapekacej misky a zalejeme sladkou smotanou. Pečieme asi 15 minút na 180 stupňoch.

  4. 4

    Náš tip: Cesto na palacinky nechajte chvíľu odpočinúť, až potom palacinky pečte na panvici. Nekupujte hotové mleté mäso, radšej si ho pripravte sami. Je to istejšie, viete, z čoho náplň pripravíte.

Diskusia k receptu

joel
Môžem to urobiť aj z vareného kuracieho mäsa, snaď viac ho okoreniť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia