Palacinkové pokušenie

tess - fotkatess, 11. februára 2015
Palacinkové pokušenie
Foto: tess
10
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
0,3 kg
2 ks
0,4 l
0,1 kg
0,1 l
1 bal.
Poleva:
0,1 kg
0,1 kg
0,6 l




Postup

  1. 1

    Mlieko, vajcia, múku, cukor spolu zmixujeme. Pripravíme z toho tradičné palacinky (cca 10 ks). Potrieme ich ľubovoľnou náplňou - nutela, džem, tvaroh. Zvinieme ich a poukladáme na tanier.

  2. 2

    Po dokončení palaciniek sa pustíme do orechovo-rumovej polevy. Z cukru pripravíme karamel-čiže dáme do hrnca písané množstvo cukru a nad miernym ohňom neustále premiešavame, až kým sa nám cukor nezačne zafarbovať do hnedasta. Následne zalejeme smotanou. Po zaliatí smotanou sa nám v hrnci vytvoria kúsky karamelu, ktoré z tade vyberieme, aby sme mali čisto len tekutú formu. Pridáme orechy a varíme ešte pár minút. Na záver pridáme rum (asi 1 štamprlík - teda podľa Vašej chuti)

  3. 3

    Na naplnené palacinky nalejeme orechovo-rumovú polevu a na záver po miernom vychladnutí ich posypeme nastrúhanou čokoládou na varenie.

Diskusia k receptu

evanaaa
@tess , zaujímavo si pripravila tie palacinky, hlavne tá poleva ich obzvláštni, len nechápem to vyberanie kúskov karamelu, ty si ešte iný nerobila? Veď tie tvrdé hrčky sa vždy urobia, ako zaleješ cukor tekutinou, je jedno, akou, len treba mať trpezlivosť a miešať, kým sa rozpustia, potom by bolo zbytočné robiť karamel, keď to najlepšie povyberáš, inak, ešte som taký postup nečítala, nepočula. Ale odhliadnuc od toho, sú palacinky iste chutné. Jedine, čo by som zmenila, tú kyslú smotanu za sladkú, veľmi mi ku karamelu nepasuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia