Palacinková torta

majushka - bez fotkymajushka, 12. júla 2014
Palacinková torta
Foto: majushka
8-12
porcií

Suroviny

300 ml
200 ml
200 g
120 g
1 balček
2 ks
250 ml
750 g
 (na ozdobenie)




Postup

  1. 1

    Z mlieka, minerálky, múky, cukru a vajíčok vyšľaháme hladké cesto, z ktorého na panvici potretej olejom upečieme tenké palacinky. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme so stužovačom (smetafix).

  2. 2

    Do tortovej formy dáme prvú palacinku, na ktorú si natrieme tenkú vrstvu šľahačky, na ňu nakrájané jahody a zasa palacinku. takto postupujeme kým nemáme plnú tortovú formu.

  3. 3

    Palacinkovú tortu dáme do chladničky, pred podávaním ozdobíme čokoládovou polevou jahodami a medovkou.

Diskusia k receptu

hubata
Mňáám to musí byť dobrota keď sa spoja samé dobré veci: palacinky, jahody a šľahačka. Keď nás bude honiť mlsná, vyskúšame aj jahodovú, doteraz ochutnali čokoládovú variantu. Vďaka za pekný receptík, ktorý je krásny aj pre oči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia