Palacinková torta

girka - bez fotkygirka, 9. júla 2014
Palacinková torta
Foto: girka

Oblubena rychla a osvežujúca torta s jahodami.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dcl
2 dcl
1 dcl
200 g
2 ks
1/2 bal.
1/2 bal.
200 g
500 ml
6 PL
250 g
150 g
5 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Urobiť palacinky : cesto zo surovin nad jahodami. Upiect na panvici bez oleja.

  2. 2

    Pripraviť plnku: dať variť mlieko, v troške mlieka rozhabarkovať žĺtky a múku a priliať do mlieka v hrnci, uvariť ako puding. Puding necháme vychladnúť.Maslo vymiešať s cukrom a zmiešať s vychladnutým pudingom.

  3. 3

    Očistiť, umyť a pokrájať jahody na plaátky.Vrstviť palacinky,plnku a jahody. Nechať postáť v chladničke a podávať vychladené.

Diskusia k receptu

dvorka
Tiež som hneď nevedela ako oddeliť suroviny na cesto od surovín plnky. Dostala som radu aby som napísala do riadku prvej suroviny Cesto: alebo Plnka: Túto radu pre prehľadnosť podávam ďalej . Čo sa týka receptu, je fajn. Ešte som nerobila palacinky s pudingom, no jeden nikdy nevie ... ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia