Pain au chocolat fotorecept

methi - fotkamethi, 28. decembra 2014
Pain au chocolat (fotorecept)
Foto: methi

Nejde o pravy recept, je to zjednodusena verzia, kde miesto masla pouzivam ghee, pretoze maslo sa u nas tazko zhana a je predrazene. A Zobraziť celý popisNejde o pravy recept, je to zjednodusena verzia, kde miesto masla pouzivam ghee, pretoze maslo sa u nas tazko zhana a je predrazene. A kedze toto pecivo moje deti velmi lubia, musim sa vynajst ako aj pri mnohych dalsich receptoch.

4
porcie
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 a 3/4 hrnčeka
156 ml teplé
1 ČL sušené
3/4 ČL naplocho
1/2 PL
1 PL
 na potretie plátov prepustené
1 ks na potretie rozšľahané
1 ČL rozšľahať s vajíčkom na potretie




Postup

  1. 1

    Hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 250ml. Rozpis surovin je vypocitany z vacsieho mnozstva, preto take cisla ako 156ml. Ak to chcete mat jednoduchsie pozrite si rozpis surovin v recepte, ktory mi bol predlohou pre tento http://www.jellibeanjournals.com/homemade-croissants/

  2. 2

    Muku preosejeme do misky. Pridame sol, cukor a praskove drozdie a poriadne premiesame. Pridame teple mlieko a olej a vymiesime cesto. Bude lepive, takze si mozeme pomoct vareskou. Vymiesene cesto potrieme olejom a necham na teplom mieste pod cistou kuchynskou utierkou kysnut dve hodiny.

    Pain au chocolat (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnute cesto trocha poprasime mukou a znova premiesime. Prelozime ho na pracovnu plochu a rozdelime na tri rovnake kusy. Najprv si vyvalkame prvy kus. Potrieme ho poriadne s ghee (ghee musi byt riedke). Vyvalkame druhy kus, asi na rovnaku velkost a polozime ho na ten prvy kus, ktory sme potreli s ghee. Aj druhy plat potrieme ghee. Vyvalkame treti kus a polozime ho na predosle dva. Vrchny kus s ghee uz nepotierame. Takto navrstvene platky zlahka prejdeme valcekom niekolkokrat.

    Pain au chocolat (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ich narezeme na 4 rovnako siroke pasy. Nakraj kazdeho ulozime asi 3 kocky horkej cokolady a zavinieme.

    Pain au chocolat (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prelozime na plech na pecenie a nechame asi 15 minut podkysnut. Pred pecenim potrieme vajickom, ktore sme rozslahali s mliekom.

    Pain au chocolat (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ruru predohrejeme na 190st. a pecieme 20-25 minut.

    Pain au chocolat (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

brambora
urcite vyskusam z dvojitej davky lebo u nas by 4ks zjedol len moj muz ;) krasny recept.
methi
:) Ja musim piect menej, lebo by mi do toho mravce hned liezli a v chladnicke nemam miesto, tam naskladam vzdy zeleninu. A najlepsie su cerstve. Piecku mam tiez malu, tak viac ako 4ks do nej nevojdu. Takze kludne nasobne 2, 3... :) Ale rucim za ne, ze chutia super.
frezia68
Milá @methi : otvorila som po dlhšej dobe Varechu a hneď prvý recept je mi inšpiráciou.Trocha ho vylepším tak,že ghee posypem orechami a škoricou (originál-neoriginál,hlavne že chutí ),lebo mám zvyšné mleté vlašské a Tvoj recept mi bude dnešnou inšpiráciou-ďakujem a posielam Ti pekný deň do tej diaľky :-)))
methi
Orechy su super napad! Nabuduce aj ja dam :) Aj tebe pekny den.
pacinka
Toto ma bude lákať, dokiaľ to neupečiem :-) Pre nás je tá dávka akurát.
mijaita
Tak to jednou udelam s Davidkem :-) Fotka se ti moc povedla, je takova lakava!
luss44
vyzerajú krásne chrumkavo, len zahryznúť :) vyskúšam.
mariamka
mne to pripomina croasanty, tiez ich tak balim s cokoladou, a mas ich pekne chrumkave, lakave, inak, ta fotka,, taka laskava, ako teraz ty s tvojimi princeznami :)
tetrisss
Co tam po oroginale, mas ich ako vymalovane, lakaju na vyskusanie, nadherne.
editam
To je už iná káva, krásne koláčiky. Páči sa mi aj uvedená doba pečenia, lebo som bola nedávno sprdnutá keď som jednej pani tvrdila že nemohla upiecť vianočku za 20 minút na 170 stupňov. Dokonca ma nazvala akýmsi klonom. Tvoj recept tiež vyskúšam až sa vrátime domov, tu nemám poriadnu rúru, iba sporák na drevo.
1x editam
terinka55
Veľmi pekné pečivko, určite aj chutné. Vyskúšam podľa Teba, ďakujem.
kukulienka71
Musíš mi veriť, tvoje koláčiky boli dnes u nás skoro upečené, sú krásne a veľmi lákavé! Plánovala som vrchný diel natrieť jemným tvarohom, čo som musela minúť a na kôpku tam dať dve zvyšné jabĺčka. Len sa mi vôbec nechcelo piecť:-)) no nič, recept uložený, čaká na svoj deň;-)
methi
:)) Verim, lebo ja takto niekedy peciem, ci varim aj mesiac. Naplanujem recept a potom sa mi donho nechce, tak si poviem zajtra, buducu nedelu a niekedy to je aj nikdy ;)
pacik
Na dnešok už mám naplánované domáce rožky, ale, že by zajtra? Máš ich krásne :-)
havino
no ale sa ti krásne podarili, na tvoje recepty je spolah a s ghii som ešte cesto nepotierala, hlavne, že troni v špajzi, krásne vyzerajú, ja len zdvojnásobim dávku, stačí nám tiež pre chuť
marcel83
Toto vyzera skvelo. Vsetky suroviny doma, tak zajtra je na plane. ;)
marianne
perfektne @miska , tymto sa urcite zavdacim,uz ho aj tlacim,spravim pecivko na Novy rok:-)
jarunka
Kto by nemal rad takuto dobrotu, ak doma nemam nic upecene, manzel si ich kupuje.
medovnicek
veru si sa veľmi dobre vynašla, krásne si ich mala, šikovnica si ty:)
dana53
Dnes som recept vyskusala bola som spokojna. Prajem vsetko dobre
A vela uspechov v peceni a vareni.
brambora
prave som jednu spraskala s mliekom miesto obeda :D robila som dvojitu davku, vyslo mi 12ks. robila som orechove a coko. su skvele, chrumkave. mne to chuti ako croisant s buchtou dokopy. :D urcite odporucam tento recept dalej. ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia