Paella s kuracím mäsom
Paella s kuracím mäsom
Autor receptu: podravka
Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do
našej paelly sme primiešali aj kuracie mäsko a ochutili ju tou správnou koreniacou zmesou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a jej chuť je
delikátna.
4 porcie |
50 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Kuracie mäso nakrájame a posypeme ochucovadlom príchuť kurča.
- Zohrejeme olivový olej, na ňom opečieme cibuľu a pridáme kuracie mäso. Za občasného miešania dusíme, podľa potreby podlievame vodou.
- Rúru na pečenie zohrejeme na 170 °C. Do panvice nalejeme vodu, po jej zovretí pridáme ryžu, šafran, nakrájanú papriku, pretlačený cesnak a morské plody. Privedieme do varu, podľa potreby osolíme. Varíme na nízkom príkone tepla, často miešame, až kým zmes zhustne a začne sa lepiť na dno nádoby.
- Panvicu prikryjeme a vložíme do rúry. 20 minút dusíme prikryté, počas tejto doby štyrikrát premiešame pomocou vidličky. V poslednej fáze pridáme hrášok.
- Podávame so zeleninovým šalátom.