Ozubené kolesá fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 26. októbra 2014
Ozubené kolesá (fotorecept)
Foto: mariamka

Nie je to ani tak recept na cesto, skôr návod na jeho "motanie". Inšpirácia podľa videa z Eldinkinej diskusie "Triky, ako zapletať kysnuté cesto". Zobraziť celý popisNie je to ani tak recept na cesto, skôr návod na jeho "motanie". Inšpirácia podľa videa z Eldinkinej diskusie "Triky, ako zapletať kysnuté cesto".

Suroviny





Postup

  1. 1

    Myslím, že netreba pridávať ďalší recept na kysnuté cesto. Použite svoj alebo nejaký osvedčený z Varechy. Ani som to moje nefotila, iba "motanie". Cesto rozdelíme na kúsky. A gúľame.

    Ozubené kolesá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Točíme.

    Ozubené kolesá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dolný okraj nakrojíme ostrou žiletkou, najlepšie Astrou, jednorázovkou to nepôjde :)

    Ozubené kolesá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A následne motáme niečo ako slimáka. Nie zrovna ukážková vzorka :)

    Ozubené kolesá (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokračujeme so zvyšným cestom, pomašlujeme, dozdobíme, v dekorácii sa medze nekladú, ja som pomašlovala žĺtkom s olejom a mliekom, dozdobila orechom a ľanom. Necháme podkysnúť.

    Ozubené kolesá (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Piekli sa pri 200 - 220 °C, k záveru som dala horný ohrev. Každý už pozná svoju rúru.

    Ozubené kolesá (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Už použitie je univerálne. Napríklad k polievke. Nebojte sa polievok. Ja som orestovala šampiňóny a cuketu a pár krúžkov mrkvy. Zaliala vývarom, dochutila a "zasmažila" vločkami, smotanou a troškou octu. Ako čerešňa strúhaný chren.

    Ozubené kolesá (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Môj starší zase išiel "riadiť" na štvorkolke, tak som mu pribalila taký zdravší hambáč.

    Ozubené kolesá (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ešte jeden pohľad, naozaj, "Pečenie je bavenie" :)

    Ozubené kolesá (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

salinka
@mariamka pekne si s tým cestom zatočila:-) Chystala som sa presne na tieto pečivá, ale podľa videa som si to nejako inak predstavovala. Ktovie, aké tvary si som vytvorila:-)
salinka
Tie ozubené kolesá sú super, pasovali by na každú prevodovku:-) Ja som tiež nestačila tú osobu z videa sledovať, mám ešte čo robiť, kým to dotiahnem do dokonalosti:-)))
manya
ozubené kolesá super, zaujala ma polievka, vyskúšam;
ona to cesto točila do kruhu ak som dobre postrehla, a tak môže byť z toho chryzantéma;
cesminaz
@mariamka velmi zaijumavy vytvor si vytvorila ;-P Aj ich nazov je jedinecny!!! V zivote by ma nenapadlo nazov "ozubene kolesa" mozno tak "zubate kolesa" ;-))))) Neviem presne ake su tie kolesa vysoke,ale ten synov "hambac" vyzera byt obrovsky ;-)) Mam tvoje recepty velmi rada :-) podavas ich tak vtipne a to sa mi paci ;-P
mariamka
@cesminaz :)) oni vyzerali v kazdom stadiu inak, ked som videla video, prve, co ma napadlo, boli "kaktusky" :) zalezi, ake spice sa ti podaria :) s tou velkostou je to naozaj relativne a klamlive najma na fotkach, vies, ze minule som uz fotila so zapalkami? kvoli porovnaniu,, ak ti to pomoze, plech ma 33x33 a su tam celkom napratane,, ja ta tiez rada citam, dakujem za mile slova :)
@danda3 @manya @babkamt dakujem velmi pekne :)
tiginko
si ma normálne dojala tou Astrou :-) To sa ešte predáva, alebo to je historický artefakt?? :-)
havino
jaj mamaaaa moja, že ozubené kolieska :D, šak si mi náladu urobila, to je tak ked sa na názov, alebo čo ti to pripomína mladých pýtame, ja som sa pri torte od lusinkab pýtala mladšieho na niečo a on mi, že šak si to ozdobila znakmi marišky, no moje nervy:-) ale náhodou pekne ti vyšli
@tiginko , žiaden artefakt :-) my pečiaci chleba ich pracne zháňame, nie všade ich dostať, ohnutú na drievku keby si videla, používam na krájanie chleba, zdobenie
frezia68
Máš ich utešené :-) a Astry mám ešte pár odložené snáď spred 50 r. v zásobe a využitie?Krájala som chlieb,bagety....ale tie bezlepkové nestoja za veľa. A s kysnutým cestom som vždy rada čarovala,asi podľa Teba:"pečenie je bavenie".
garanco
Sympatické "kolieska" !
Krájať bezpečnejšie sa dá aj radielkom na rezanie pizze :-))
tiginko
@havino ani som netušila, že pečenie chleba/pečiva môže byť vysoko riziková záležitosť, veď narábať s takým nebezpečným nástrojom...! Dievčence zožente si ten čo vám radí @tatrano čka , aby nedošlo ku krviprelievaniu
mariamka
dakujem dievcence :) @havino , to mas dobre vymyslene, BOZP na prvom miest,, kde mas tu tortu, nech sa pozriem na tie "vysostne znaky" :)) co spravis, mladost-pochabost, maju bujnu fantaziu :)
@tatranocka pekne hackoval mlady muz, dik za video
@frezia68 @garanco @pusta @izabella929 @smajliqa dakujem vsetkym za komenty aj za tipy na kuchynske pomocky,, @tiginko , ved kuchyna je najcastejsie miesto urazov  www.mojevideo.sk/video/1c95f/kuchyna_miesto_urazu.html...
havino
joj @tiginko moja, keby len vysoko riziková, ale aj vysoko stresujúca, ked hladím do tej rúry, ako v kine, či sa dvíha, či nie, či si praskne, či nie, či sa rozplaští a či povstane :-) čo ti poviem :-)

@mariamka , nech sa páči, tu je moja torta vraj s maryškou a ja ti neviem povedať, ked maryšku som jakživ nevidela a jej znaky nepoznám :-) :-)

 varecha.pravda.sk/recepty/torta-della-nonna-kolac-starej-...

mariamka
@havino no tak aku nadheru by som bola zmeskala??! dakujem za odkaz, torta vyzera luxusne! tvoja aj @lusinkina sikovne dievcence, hned si ju aj ukladam, mne z tohto uhla vyzera prijemne zimno-vlockovo, odkaz na konope nebudem davat, aj ked v poslednej dobe si celkom razi cestu z hladiska zdravotneho, dam sem foto tej torty, taku propagandu rada robim :))

1x havino




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia