Ovsené sušienky

mitzy - fotkamitzy, 28. júna 2017
Ovsené sušienky
Foto: mitzy

Chutia podobne ako Hobbitky :)

15
porcií
10+30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
125 g
1/4 hrnčeka
1 ks




Postup

  1. 1

    Hrnček = 300 ml. Ovsené vločky som rozmixovala na múčku tyčovým mixérom. Pridala som zmäknuté maslo, vajce a cukor. Vypracovala som kompaktné cesto a vyformovala bochníček, ktorý ostal odpočívať polhodinku v chladničke.

  2. 2

    Zapla som rúru, vybrala cesto a začala tvarovať z cesta sušienky s priemerom 6,5 cm a hrúbkou 1 cm. Cesto je sypkejšie kvôli tomu, že rozmixované vločky nie sú ako hladká múčka, ale sušienky išli pekne vytvarovať prstami. Hotové sušienky som kládla na plech s papierom na pečenie. Šup do pece! Piekli sa slabú polhodinku.

  3. 3

    Sušienky sú po upečení chutné, s maslovou príchuťou, sladké akurát, nie sú tvrdé, ale chutne chrumkajú. Nerozpadávajú sa, netreba sa báť, aj keď pri formovaní mi tiež napadlo, že možno sa budú lámať. Pekne držia tvar. Ku kávičke, čajíku kedykoľvek doobeda.

    Ovsené sušienky - obrázok 3
  4. 4

    Ak vyskúšate, prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jack
Tak toto musím mať...Neostal ti aspoň jeden kúsoček?Určite v najbliššej dobe zrealizujem.Všetko potrebné mám.
haji
Sušenky miluji, s ovesnými vločkami jsou ne!
mitzy
@Jack :) neostalo, zrealizuj, ty si šikuľka. @Haji ďakujem :) sranda ako jedno písmenko dokáže zmeniť význam celej vety.
dada63
Hobits milujem.Recept na takéto sušienky som už dlho hľadala.Na koľko stupňov ste ich piekli?Môžu sa pridať aj orechy,či by to už bolo moc sypké?
redakcia
@Dada63 (29.6.2017 07:22)

Teplota a čas pečenia sú uvedené pod fotografiou a to 180 °C, 30 min.
mitzy
@Dada63 (29.6.2017 07:22)

neviem posúdiť, čo urobia orechy :) ale prečo nepridať pomleté či posekané na chuť...treba skúsiť.
jack
Dnes som skúsila tvoje sušienky.Sú výborné.Nabudúce skúsim s orechmi,teraz som sa držala podľa receptíku.Pekný víkend:-)


2x mitzy a haji
mitzy
Jéj @Jack teším sa! :) tak aj ja skúsim najbližšie s orechami :)
danila
odskúšané, pridala som štipku škorice a vanilk.príchuť pre vôňu, tekvicové a slnečnicové jadierka, cukor som dala brezový - výborné, piekla som iba 15 minút na 175°C, ale to si musí každý odhadnúť podľa svojej rúry...
2x mitzy a nadas
stanci11
bože mňam, @Mitzy , nepošleš v obálke? :D ja som sušienková, až sem cítim tu vôňu a počujem to "křupnutí" keď sa človek zahryzne ;)
zolik
Vyborne! Vyslo mi presne 15kuskov. Namiesto cukru som dala med a pridala som nasekane orechy (3 druhy) a trochu pernikoveho korenia. Dakujem






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia