Ovsené sušienky na dobrý deň

monnikka - fotkamonnikka, 28. októbra 2012
Ovsené sušienky na dobrý deň
Foto: monnikka

Tieto sušienky pečiem z dvoch dávok, skladujem v uzavretej nádobe, jedávame ich na raňajky alebo desiatu či olovrant. Recept mi dala kamarátka, tá ich Zobraziť celý popisTieto sušienky pečiem z dvoch dávok, skladujem v uzavretej nádobe, jedávame ich na raňajky alebo desiatu či olovrant. Recept mi dala kamarátka, tá ich piekla manželovi na dvojtýždňovky.

Suroviny

5 dcl
3 dcl
3 dcl
150 g
2 PL
2 KL
2 PL
3 dcl




Postup

  1. 1

    Maslo roztopíme, sódu rozmiešame v horúcej vode, do masla roztopíme med. Vločky, múku, cukor, kokos, semiačka, čokoládu zmiešame, prilejeme maslo s medom, sódu a poriadne zmiesime. Formujeme guličky /zpočiatku to vyzerá, že to nepôjde, lebo zmes nie je celkom súdržná, ale podarí sa/.

    Ovsené sušienky na dobrý deň - obrázok 1
  2. 2

    Takéto guľky vložíme do rúry/oni sa mierne ,,rozlejú"/, pečieme na mastnom plechu alebo na pečiacej fólii pri teplote 150 stupňov do ružova. Deň až dva sú tvrdšie, potom už mäknú, nám chutia tak či tak:)

Diskusia k receptu

martamm
Vločkové sú výborné, ukladám, upečiem s celozrnnou múkou, budú super na desiatu, či olovrant s jogurtom, alebo ku kávičke, ďakujem za recept :)
malusa
Dotaz,do cesta sa nedavaju vajicka?Inac sa mi pacia.
anykama
ja nedávam ani muku a ovsené vločky dopredu namočím do vody a medu ,potom sa s nimi lepšie pracuje sú super,ked su ešte polliate citronovou polevou.
monnikka
@malusa : do cesta sa nedáva žiadne vajíčko, trochu ťažšie sa s cestom pracuje, ale ide to,
@anykama : niekedy skúsim podľa teba
@martamm : aj s celozrnnou múkou budú asi fajné
jarunka
Odkedy su deti prec z domu tak som prestala susienky piect, mozno by som mala skusit pre vnucata :-)
iva63
vyborné, zdravé, super...páčia sa mi
zuna8
peciem uz druhykrat, su super! drhykrat som ale dala iba 1dcl cukru, vynechala som cokoladu a pridala mandle, susene slivky a marhule ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia