Ovsené mlieko

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 22. mája 2013

V minulosti som kravské mlieko mala rada, hoci som ho väčšinou pila iba ochutené: kakaom, meltou či ako koktejl s ovocím. Od mája 2012 Zobraziť celý popisV minulosti som kravské mlieko mala rada, hoci som ho väčšinou pila iba ochutené: kakaom, meltou či ako koktejl s ovocím. Od mája 2012 pijem iba rastlinné mlieka: ovsené, sójové, ryžové, madľové, sezamové, lieskovcové...

Suroviny

2 hrnčeky
1 l




Postup

  1. 1

    Rastlinné mlieka sú jednoznačne stráviteľnejšie a ja som si na ich chuť zvykla pomerne rýchlo. Zo začiatku mi veľmi "nechutilo" mlieko ovsené, ale teraz je mojím dokonca aj dcériným favoritom :-)

  2. 2

    Keď som si prvýkrát kúpila a dala mlieko mandľové, očakávala som mega mandľovú chuť, hoci zastúpenie mandlí v l mlieka som si prečítala ;-) Tak som si mandľové mlieko vyrobila doma a chystám sa naň opäť a aj na mlieko z lieskových orechov. Mandlí a lieskovcov doma mám v škrupine celkom dosť, len si musím nájsť čas ich s kladivkom pobúchať a následne zbaviť škrupiniek.

  3. 3

    Večer som do sklenenej nádoby vysypala 2 hrnčeky ovsených vločiek a zaliala 1l studenej vody. Občas som tú zmes premiešala. Na druhý deň som to zmixovala a precedila cez jemnú bavlnenú plienku.

    Ovsené mlieko  - obrázok 3
  4. 4

    Vyšlo mi 700ml ovseného mlieka. Mlieko je hustejšie ako to kupované a chuťovo vločkovejšie ;-) Rozmixované vločky som odložila v nádobke do mrazničky, v týždni sebe a dcére pripravím na raňajky acai mrazenú dreň vymixovanú s odloženými vločkami a kolieskami banánu :-) Polovicu mlieka som odložila do chladničky na druhý deň a zo zvyšného som urobila koktejl s banánom, mletou škoricou a 1KL ryžového sirupu. Banánový koktejl som robila nespočetne veľakrát, no s pridaním ml.škorice som začala nedávno na odporúčanie (pri detoxikácii) Janici z Jemine :-)

    Ovsené mlieko  - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
...toto je super,zboznujem ovsenne vlocky,moja dcera je odchovana na odvare z ovsennych vlociek,mlieko zle travila a doteraz zle travi,slabucko som jej ich prisladila,vydula vzdy plnu flasu:-)) ale takto nastudeno sa mi to paci tiez,idem ich uz aj namocit... ...
martamm
Super, toto musím skúsiť, vločky mám veľmi rada, som zvedavá na chuť tohoto mlieka, ďakujem :)
alexa61
ďakujem za recept, ovsené mlieko kupujem pravidelne, je dost drahé, ale od teraz si ho budem vyrábať sama
zuzananoskova
Ja tiež kupujem len sporadicky. Našla som aj recepty, kde sa vločky s vodou varia, ale ja som chcela "mlieko" bez varenia, tak si ho robím takto :-)
irenaw
všetky takéto mlieka mi chutia, teraz najviac kokosové a makové
santuria
hned vvecer vyskusam, ale zienky dajte aj to makove...je to taky isty sposob?..2 hrnceky maku, na 1 liter vody?
radulienka
Mňam, to musím vyskúšať, ja si najčastejšie robím mandľové mlieko, je tiež veľmi dobré a hlavne vraj zdravé, @Zuzka , vďaka za recept...
majdus
mnam, vdaka za recept! minule sme sa o inych vlastnorucneurobenych mliekach bavili s kamoskou. ta ich robieva a teraz zacnem aj ja! tesim sa z receptov! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia