Ovocný zákusok

Ovocný zákusok
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 7. mája 2012 11:29Ďalšie jeho recepty

Keďže sme mali ovocný víkend, upiekla som aj ovocný zákusok. Ako väčšina mojich receptov, aj tento je už pár rokov zapísaný v mojom ošuchanom zošite a robievam ho často. Keďže mám ale problémy s fotoaparátom - čo vidno aj na mojich posledných rozmazaných fotkách, pôvodne som recept nechcela ani uverejniť ale podarilo sa mi ukoristiť posledný kúsok tak som ho nakoniec predsa len odfotila a recept pridávam.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cesto: Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny. Pridať po lyžiciach vodu a olej, dobre prešľahať. Do žĺtkovej peny prisypať múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka primiešať vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vyliať na plech vyložený papierom na pečenie a upiecť pri 175 stupňoch asi 20 minút. (Piekla som na plechu s rozmermi 40x32 cm - to len pre orientáciu)

2

Krém: V časti mlieka rozmiešať múku a vajíčka, zvyšné mlieko variť s cukrom. Do vriaceho priliať mlieko s múkou a vajíčkami a variť hustú kašu - ak sa začnú robiť hrčky nezľaknúť sa len miešať ďalej. Uvarený krém odstaviť do horúceho pridať nakrájané maslo a dobre rozšľahať stačí aj vareškou, netreba šľahačom.

3

Krém natrieť na vychladnutý piškótový plát, uložiť ovocie - použila som ananás z kompótu ale môže sa akékoľvek ovocie aj čerstvé ( robievam z mandariniek, čerstvých jahôd).

4

Želatina: šťavu z kompótového ovocia doliať vodou do uvedeného množstva - 9 dl, rozmiešať zlaté klasy alebo vanilkové pudingové prášky a ak sa vám zdá málo sladké tak pridať aj cukor. Všetko variť až je z toho číra masa. Teplú vyliať na ovocie na koláči. Hotový koláč dať stuhnúť do chladničky a už len nakrájať a podľa chuti ozdobiť šľahačkou, to však nemusí byť.

5

Poznámka: keď robím z čerstvého ovocia, použijem na želatinu vodu, ktorú ochutím sirupom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • torticka, 7. mája 2012 o 13:46
    Joj, to je dobrý zákušťok. Hneď by som si ho dala. Ukladám do kk. Skúsim si ho dať do USB kľúča, zatiaľ sa mi nepodaril ešte ani jeden do neho dať.


  • soncya, 7. mája 2012 o 15:42
    robievam ho s tvarohovou plnkou, je fajný ovocný. Pekne sa ti podaril. :)


  • margaretka28, 7. mája 2012 o 16:14
    Tieto koláče sú veľmi variabilné,výsledok vždy poteší a to sa mi na nich páči.


  • ola111, 8. mája 2012 o 20:00
    Aj ja mám rada tieto ovocné zákusky,sú fajn svieže...


  • cica2, 8. mája 2012 o 21:58
    robievam podobný, ale plnka je aj s tvarohom a páči sa mi aj tvoj :-)


  • orchidea, 9. mája 2012 o 21:36
    @soncya , @cica2 - dievčence skúste aj s touto plnkou, je ozaj dobrá...


  • misiacikk, 2. decembra 2013 o 08:53
    áno môžem potvrdiť, je výborný, piekla som



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist