Ovocný zákusok

Ovocný zákusok
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 7. mája 2012 11:29Ďalšie jeho recepty

Keďže sme mali ovocný víkend, upiekla som aj ovocný zákusok. Ako väčšina mojich receptov, aj tento je už pár rokov zapísaný v mojom ošuchanom zošite a robievam ho často. Keďže mám ale problémy s fotoaparátom - čo vidno aj na mojich posledných rozmazaných fotkách, pôvodne som recept nechcela ani uverejniť ale podarilo sa mi ukoristiť posledný kúsok tak som ho nakoniec predsa len odfotila a recept pridávam.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cesto: Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny. Pridať po lyžiciach vodu a olej, dobre prešľahať. Do žĺtkovej peny prisypať múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka primiešať vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vyliať na plech vyložený papierom na pečenie a upiecť pri 175 stupňoch asi 20 minút. (Piekla som na plechu s rozmermi 40x32 cm - to len pre orientáciu)

2

Krém: V časti mlieka rozmiešať múku a vajíčka, zvyšné mlieko variť s cukrom. Do vriaceho priliať mlieko s múkou a vajíčkami a variť hustú kašu - ak sa začnú robiť hrčky nezľaknúť sa len miešať ďalej. Uvarený krém odstaviť do horúceho pridať nakrájané maslo a dobre rozšľahať stačí aj vareškou, netreba šľahačom.

3

Krém natrieť na vychladnutý piškótový plát, uložiť ovocie - použila som ananás z kompótu ale môže sa akékoľvek ovocie aj čerstvé ( robievam z mandariniek, čerstvých jahôd).

4

Želatina: šťavu z kompótového ovocia doliať vodou do uvedeného množstva - 9 dl, rozmiešať zlaté klasy alebo vanilkové pudingové prášky a ak sa vám zdá málo sladké tak pridať aj cukor. Všetko variť až je z toho číra masa. Teplú vyliať na ovocie na koláči. Hotový koláč dať stuhnúť do chladničky a už len nakrájať a podľa chuti ozdobiť šľahačkou, to však nemusí byť.

5

Poznámka: keď robím z čerstvého ovocia, použijem na želatinu vodu, ktorú ochutím sirupom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • torticka, 7. mája 2012 o 13:46
    Joj, to je dobrý zákušťok. Hneď by som si ho dala. Ukladám do kk. Skúsim si ho dať do USB kľúča, zatiaľ sa mi nepodaril ešte ani jeden do neho dať.


  • soncya, 7. mája 2012 o 15:42
    robievam ho s tvarohovou plnkou, je fajný ovocný. Pekne sa ti podaril. :)


  • margaretka28, 7. mája 2012 o 16:14
    Tieto koláče sú veľmi variabilné,výsledok vždy poteší a to sa mi na nich páči.


  • ola111, 8. mája 2012 o 20:00
    Aj ja mám rada tieto ovocné zákusky,sú fajn svieže...


  • cica2, 8. mája 2012 o 21:58
    robievam podobný, ale plnka je aj s tvarohom a páči sa mi aj tvoj :-)


  • orchidea, 9. mája 2012 o 21:36
    @soncya , @cica2 - dievčence skúste aj s touto plnkou, je ozaj dobrá...


  • misiacikk, 2. decembra 2013 o 08:53
    áno môžem potvrdiť, je výborný, piekla som



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist