Ovocný šalát - vitamínová bomba fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 10. januára 2013

Keďže po Vianociach sa moja váha trochu zmenila, rozhodla som sa tento týždeň pre takéto jedlo. Myslím, že je to vhodné aj pre toto Zobraziť celý popisKeďže po Vianociach sa moja váha trochu zmenila, rozhodla som sa tento týždeň pre takéto jedlo. Myslím, že je to vhodné aj pre toto obdobie, keď vôkol šarapatí chrípka.

1 - 2
porcia
5 - 10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1/2
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ovocie: umyjeme, očistíme a olúpeme.

    Ovocný šalát - vitamínová bomba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ho nakrájame na malé kocky.

    Ovocný šalát - vitamínová bomba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 4

    Tu je ešte med a citrón.

    Ovocný šalát - vitamínová bomba (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    Šťavu z 1/2 citróna, med pridáme do pokrájaného ovocia a premiešame. No a vitamínová bomba je hotová. Dobrú chuť!

    Ovocný šalát - vitamínová bomba (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

letisia
Mňam, urobila si mi chuť. Ja si do takéhoto ovocného šalátiku pridávam ešte trochu kokosu.
jamarlen
ak si myslíš, že osladené ovocie je diétne, mýliš sa.
a niekedy po takomto jedle prepadá ľudí iba neovládnuteľný vlčí hlad
katarina2511
Mas pravdu jamarlen, ja by som odporucala radsej zeleninovy salat, bez cukru. Ovocie ma samo o sebe vela cukru a pri diete ak chce niekto schudnut treba ovocie jest opatrne. Dufam, ze to nikto nebude brat ako negativny koment. Mam podobny povianocny problem.
mariaklara
Pokiaľ sa ovocie konzumuje ráno a nie večer, tak to nieje až taký prehrešok a ak sa vylúči z jedálnička akékoľvek pečivo .@jamarlan , @katarina , nie v ovocí a lyžici medu to je, ale v bielom pečive. Zeleninový šalát ten si robím na večeru. @letisia , ďakujem dobre, že si mi to pripomenula.
mariaklara
@katar ína2511, priznám sa, že zeleninový šalát s cukrom by mi ani nechutil, @jamarlan , ja sa už na toľko poznám a viem, že tento ovocný šalát ma zasýti aspoň na 2 až 2 1/2 hodiny, čo je určite lepšie, ako po rohlíku alebo chlebe. Skús toto raňajkovať a uvidíš, od pondelka som dosiahla váhu, ktorú som mala pred Vianocami.
katarina2511
Mariaklara toto berte len ako info: 1 cal = 4.18 joule v Canade su calorie uvadzane pri potravinach. 1 cajova lyzicka cukor 16 cal a med 21 cal. Ovocie stredna velkost alebo 1 cup co je 250 ml. Jablko 72cal, pomaranc 62cal, hrozno/cup/ 110cal, banan 105cal, mandarinka 52cal, kiwi 50cal. Zelenina salat/cup/ 48cal, uhorka/cup/ 16cal, paradajka 22cal, paprika 35cal. Ja hlasujem za zeleninu. Ovocie ma vysoky obsah cukru, ak chcem znizit vahu vzdy sa dam na zeleninu. Okrem toho, teraz skusam na sebe surovu stravu a potom to skusim ponuknut rodine. Minuly rok som robila mesiac ocistu tela, pila som cerstve stavy, ovocne aj zeleninove, co som si robila sama doma. Okrem vahy, ktora isla dolu som mala energie na rozdavanie.
nadia56
@Mariaklara , vyborny ovocny salat a s lyzickou kvalitneho medu je aj zdravotnou prevenciou, telo predsa potrebuje aj cukor:-)
letisia
@katarina2511 kedysi som sa stravovala tak, že som dopoludnia jedla len ovocie. Už po piatich dňoch som sa cítila lepšie, ľahšie a hlavne plná energie. Obed niečo ľahké, najmä kuracie mäso bez prílohy, iba so šalátom, olovrant niečo mliečne, hlavne tvaroh a večera ryby, zeleninový šalát a podobne. Správne hovorí @mariaklara že treba vynechať pečivo, no a aj ťažké kalorické jedlá. Ale človek by mal mať vyváženú stravu čo sa týka vitamínov, minerálov a iných potrebných látok. Preto je potrebné jesť aj ovocie. Mám kolegyňu, ktorá si v práci ráno nachystá na tanierik pokrájané rôzne ovocie a celý deň pojedá (na obed ide). Má 55 rokov a štíhla je ako prútik. Takže ono to je aj o niečom inom ako iba o počítaní kalórií. Neplatí rovnaký "patent" na každého, lebo každý organizmus je v niečom iný. Ale tú očistu tela šťavami ti schvaľujem. Aj ja ju chcem urobiť, ale kratšiu.
mlsalka
skus si to posypat aj skoricou, ta tiez pomaha pri chudnuti :)
anina6
takýto šalátik ma naučila moja dcéra. my ešte pridávame nakrajány ananás, tak ako mlsalka posypeme škoricou a lyžička medu. mňam
hanis
Letisia, všechno co píšeš je pravda - mám to na sobě vyzkoušené, také dopoledne jím hodně ovoce a ovesné vločky (oslazené), potom lehký oběd, svačina a večeře na co mám chuť - neomezuji se. Za 3 měsíce 4 kila dole - bez žádného omezení. Jediné co jsem změnila ve stravování je právě to ovoce, med a ovesné vločky na snídani.
helca103
@mariaklara každý predsa vie,že od medu sa nepriberá ale že med naopak pomáha. Med je bohatým zdrojom vitamínov : A, B1, B2, B6, B12, C, D, H, K, E, P, minerálnych látok, napríklad zinku, sodíku, železa, vápnika a draslíku, a tiež organických kyselín. A ako to tu už bolo napísané tento šalát na raňajky je ten najlepší štart do nového dňa a keď sa pridá štipka škorice bude to ešte lepšie :-)
mariaklara
Veľmi Vám ďakujem za Vaše názory, @ helca , ďakujem za link, @ @ frezia, áno,tiež to s orieškami robím a tie len do 14h. lebo dlho sa trávia až 8h. preto ich nedoporučujem večer pri TV. @ hanis, ja to mám tiež odskúšané ako Ty, už päť rokov to praktizujem a výsledky sa dostavili. @ anina, @ mlsanka, ďakujem, škoricu mám rada, dnes som si to tak urobila. @ nadia, @ letisia, ďakujem! Tá jedna lyžica alebo lyžička medu denne vôbec nikomu neuškodí, keď je to s mierou.
anina6
ja si dávam medík aj do kávy, chutí mi lepšie ako s cukrom.
katarina2511
Dakujem za "rady" napisane k mojmu komentu. Takze teraz uz viem preco je na svete tolko obeznych ludi. Este nieco. Na varechu uz dlho neprispievam, vacsinou ani nekomentujem. Ani neviem, preco som tentokrat reagovala, ale som stastna, ze zijem "TU" kde zijem.
nadia56
@katarina2511 , preco chces silou mocou presadit len svoj nazor, vies kolko ludi nemoze jest zo zdravotnych dovodov zeleninu a pit zeleninove stavy, stastnymi nas robia ludia okolo nas a nie krajina v ktorej zijeme, ta nam moze poskytnut len vyssiu alebo nizsiu zivotnu uroven:-)
vienetta
Aj ja si ho občas robievam a keď už zhrešiť, tak poriadne a pridávam, tam aj trochu nasekaných vlašských orechov a trošku mletej škorice. Mňam
vienetta
Katarína2511 a ty si myslíš, že v ovocných, tzv. tvojich detoxikačných šťavách nie sú kcal. alebo cukry? Oni odtiaľ neodišli. A ľudia nie sú obézny kvôli ovociu, ale fast foodom. Myslíš, že ľudia sú obézni od nemapäti? Zober si, že paveký človek jedol ovocie, korienky, bylinky, hľuzy a mäso. Myslíš, že z toho pribrali? Nie, to tie všeljaké rýchlovky a samozrejme aj výdobytkami modernej doby sa málo hýbeme. Teraz je to samé diaľkové ovládanie ...Predtým si sa musela postaviť pokaždé keď si chcela telku prepnúť, stíšiť,......
mariaklara
@vienetta , som rada, že si odpovedala vlastne aj @katarina2511 aj všetkým, čo zmýšľajú, ako ona. Veď len, keď si pozrieme tie " slávne " americké filmy, ktorými nás teraz kŕmia, koľko je tam obéznych ľudí. Napr. scéna na pláži, hlavná/ý/ hrdinka - hrdina, štíhla/y/ a okolo samá obezita. Môj syn mi to raz takto vysvetlil. Mami, nemysli si, že v USA sú všetci takí krásni a štíhli, to ich určite vyberali, aby sme si my mysleli, že tam je všetko ok. Len toľko. Ďakujem za tvoj príspevok.
ebaka
občas tento šalátik pripravujem,je chutný a kto nechce nech neje O:))))))
coldbery
ja tiež schvaľujem tento šalátik....ja to jem aj sladím medom a necítim ,aby som priberala ...je určite lepší ako zohlíky a údenina....Mariaklara to berie aj ako vytamínovu bombu v tomto hnusnom počasí a to je OK ♥
ligotka25
ja to beriem tak, že keď má človek chuť na sladké, určite je vždy toto lepšie ako zákusok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia