Ovocný pohár

annywanna - fotkaannywanna, 26. januára 2015
Ovocný pohár
Foto: annywanna

Dnes som sa rozhodla pozvať kamarátku na obed. Kedže som bola časovo na tom dobre, rozhodla som sa pripraviť k tomu nejaký dezert. Ako Zobraziť celý popisDnes som sa rozhodla pozvať kamarátku na obed. Kedže som bola časovo na tom dobre, rozhodla som sa pripraviť k tomu nejaký dezert. Ako náhle som otvorila chladničku,zostala som v šoku. Nič v nej nebolo. Nič vhodné na prípravu dezertu. A tak som vytiahla grécky jogurt, položila ho na stôl a premýšlala čo s ním. Prihovárala som sa mu, no furt nič:). V tom ma napadlo, že mám predsa v mrazničke jahody, černice a v košíku nejaké ovocie. A tak som sa pustila do prípravy. Výsledok stál za to.

7 minút
príprava

Suroviny

podľa chuti
 (alebo Marína)
 hoblinky
 hoblinky a kúsky
 kúsok




Postup

  1. 1

    Ako prvé si rozmixujeme kekse najlepšie tmavej farby a pridáme k ním roztopené maslo. Aby sa trošku pozliepali a chrumkali. Dáme ich naspodok pohára. Ďalej zmiešame grécky jogurt so smotanou a medom. Oddelíme to na 2 časti. Prvú časť pomixujem s jahodami a druhú necháme čisto bielu. Postupne vrstvíme pomedzi ovocie. Na vrch nasypeme opäť ovocie, čokoládu a mandľové hobliny. Čokoľvek, aby to spestrilo pohár. Je to tak jednoduché, chutné a rýchle, že to stojí za vyskúšanie!

Diskusia k receptu

motyka
Máš fantáziu. Výborná vlastnosť aj pri varení. Krásny a určite aj chutný ovocný pohár. Díky za inšpiráciu.
frezia68
Vidíš,aká si šikovná?Pri troche fantázii sa dá vykúzliť :-)
evanaaa
Ja som naposledy podobné poháre robila na Silvestra ako dezert ( len pre dvoch) a najlepšie na tom je, že skoro nikdy sa nepodarí spraviť rovnako, vždy s niečim iným, ale vždy je to pekné, dobré, chutné......a teda, milá @annywanna , sa aj tebe niečo také podarilo.
valeri
pekné a chutné, ja by som si prišla nasvoje :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia