Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)

Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
Foto: drobcek19
drobcek19Drobcek19, recept pridal: 9. marca 2011 18:48Ďalšie jeho recepty

Tento kolac mam s jedneho casopisu, je naozaj dobry, vyskusajte:-)

Suroviny

30
minút
príprava
40
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

V miske zmiesame muku, vajce, cukor a koru z citrona. Maslo si rozpustime, potom dolejeme mlieko a zohrejeme ho. Prilejeme k muke a nakoniec pridame drozdie. Vypracujeme hladke cesto a nechame ho 30 minut kysnut na teplom mieste. Ja som ho robila v domacej pekarni.

2

Medzitym kym na cesto kysne urobime si posypku. Zmiesame muku cukor kystal a van. cukor a zalejeme roztopenym maslom, zmiesame. Nakoniec pridame orechy.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Pripravime si ovocie na oblozenie kolaca. Slivky si nakrajame na mesiaciky, jablka a hrusky na mensie kusky, kto ako ma rad.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Po vykysnuti si cesto vyklopime na papier na pecenie, dotvarujeme bud valkanim alebo len rukami a polozime na plech.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Cesto oblozime ovocim.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Posypeme posypkou.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 6

7

A dame piect do vyhriatej rury:-) A takto vyzera po upeceni.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 9. marca 2011 o 22:17
    krásny a výborný koláčik!


  • mariaklara, 10. marca 2011 o 00:12
    Krásny koláčik, ukladám si ho, vyskúšam.


  • pekarik, 10. marca 2011 o 08:58
    v postupe mlieko sominate,ale v recepture ho neuvadzate


  • celero, 10. marca 2011 o 09:12
    Budúci týždeň sa chystám takýto kysnutý koláč urobiť, takže sa mi Váš recept výborne hodí. Len teda prosím o doplnenie mlieka do receptury - ako uvádza pekarik vyššie.


  • marienka44, 10. marca 2011 o 09:18
    @Drobcek19 ,tie jablka a hrusky su zavarane alebo svieze? Robievam taky kolac, ale posypku pripravujem z hrubej múky.


  • tetuska, 10. marca 2011 o 11:12
    posýpkový robieva moja mamka, je veľmi dobrý....


  • babkamt, 10. marca 2011 o 17:17
    všimla som si,že v surovinách na cesto si zabudla napísať množstvo mlieka


  • drobcek19, 10. marca 2011 o 18:25
    ano, ospravedlnujem sa, chyba napravena.
    Vsetko ovocie je cerstve


  • ejmepb, 10. marca 2011 o 20:01
    Ja na posýpku vymiešam maslo, cukor, van. cukor a detská krupica na konzistenciu aby sa to dalo strúhať na jablkovom strúhadle.


  • lucccka, 11. marca 2011 o 10:48
    Tento koláč poznám, je perfektný. Ale podľa mňa je oveľa lepší bez posýpky. Posýpka len zabije chuť šťavnatého ovocia. Zrejme je tam z technických príčin, aby sa ovocie nepripálilo, však? Ja ju dávam na tanieri potom vždy dolu.


  • drobcek19, 11. marca 2011 o 16:53
    Neviem kvoli comu je tam ta posypka ale nam strasne chuti:-)


  • alenka0901, 11. marca 2011 o 20:51
    Ja dávam tiež posýpku na koláč, podľa mňa je vtedy chrumkavejší. Keď robím slivkový, tak dávam do posýpky trochu perníkového korenia.


  • heureka, 5. mája 2011 o 20:06
    Aj ja mám tiez velmi rada ked je upeceny do chrumkava.
    Vyzerá velmi chutne!


  • viera1, 5. mája 2011 o 21:11
    A trošku medu do posýpky zaručí,že bude chrumkavá...


  • grandma, 17. augusta 2011 o 10:30
    Posýpka sa robí z hrubej alebo polohrubej múky.


  • drobcek19, 23. septembra 2011 o 23:19
    ja robim s hladkej muky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist