Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)

Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
Foto: drobcek19
drobcek19Drobcek19, recept pridal: 9. marca 2011 18:48Ďalšie jeho recepty

Tento kolac mam s jedneho casopisu, je naozaj dobry, vyskusajte:-)

Suroviny

30
minút
príprava
40
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

V miske zmiesame muku, vajce, cukor a koru z citrona. Maslo si rozpustime, potom dolejeme mlieko a zohrejeme ho. Prilejeme k muke a nakoniec pridame drozdie. Vypracujeme hladke cesto a nechame ho 30 minut kysnut na teplom mieste. Ja som ho robila v domacej pekarni.

Medzitym kym na cesto kysne urobime si posypku. Zmiesame muku cukor kystal a van. cukor a zalejeme roztopenym maslom, zmiesame. Nakoniec pridame orechy.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 2

Pripravime si ovocie na oblozenie kolaca. Slivky si nakrajame na mesiaciky, jablka a hrusky na mensie kusky, kto ako ma rad.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 3

Po vykysnuti si cesto vyklopime na papier na pecenie, dotvarujeme bud valkanim alebo len rukami a polozime na plech.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 4

Cesto oblozime ovocim.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 5

Posypeme posypkou.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 6

A dame piect do vyhriatej rury:-) A takto vyzera po upeceni.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • cica2, 9. marca 2011 o 22:17
    krásny a výborný koláčik!


  • mariaklara, 10. marca 2011 o 00:12
    Krásny koláčik, ukladám si ho, vyskúšam.


  • pekarik, 10. marca 2011 o 08:58
    v postupe mlieko sominate,ale v recepture ho neuvadzate


  • celero, 10. marca 2011 o 09:12
    Budúci týždeň sa chystám takýto kysnutý koláč urobiť, takže sa mi Váš recept výborne hodí. Len teda prosím o doplnenie mlieka do receptury - ako uvádza pekarik vyššie.


  • marienka44, 10. marca 2011 o 09:18
    @Drobcek19 ,tie jablka a hrusky su zavarane alebo svieze? Robievam taky kolac, ale posypku pripravujem z hrubej múky.


  • tetuska, 10. marca 2011 o 11:12
    posýpkový robieva moja mamka, je veľmi dobrý....


  • babkamt, 10. marca 2011 o 17:17
    všimla som si,že v surovinách na cesto si zabudla napísať množstvo mlieka


  • drobcek19, 10. marca 2011 o 18:25
    ano, ospravedlnujem sa, chyba napravena.
    Vsetko ovocie je cerstve


  • ejmepb, 10. marca 2011 o 20:01
    Ja na posýpku vymiešam maslo, cukor, van. cukor a detská krupica na konzistenciu aby sa to dalo strúhať na jablkovom strúhadle.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • lucccka, 11. marca 2011 o 10:48
    Tento koláč poznám, je perfektný. Ale podľa mňa je oveľa lepší bez posýpky. Posýpka len zabije chuť šťavnatého ovocia. Zrejme je tam z technických príčin, aby sa ovocie nepripálilo, však? Ja ju dávam na tanieri potom vždy dolu.


  • drobcek19, 11. marca 2011 o 16:53
    Neviem kvoli comu je tam ta posypka ale nam strasne chuti:-)


  • alenka0901, 11. marca 2011 o 20:51
    Ja dávam tiež posýpku na koláč, podľa mňa je vtedy chrumkavejší. Keď robím slivkový, tak dávam do posýpky trochu perníkového korenia.


  • heureka, 5. mája 2011 o 20:06
    Aj ja mám tiez velmi rada ked je upeceny do chrumkava.
    Vyzerá velmi chutne!


  • viera1, 5. mája 2011 o 21:11
    A trošku medu do posýpky zaručí,že bude chrumkavá...


  • grandma, 17. augusta 2011 o 10:30
    Posýpka sa robí z hrubej alebo polohrubej múky.


  • drobcek19, 23. septembra 2011 o 23:19
    ja robim s hladkej muky



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist