Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)

Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
Foto: drobcek19
drobcek19Drobcek19, recept pridal: 9. marca 2011 18:48Ďalšie jeho recepty

Tento kolac mam s jedneho casopisu, je naozaj dobry, vyskusajte:-)

Suroviny

30
minút
príprava
40
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

V miske zmiesame muku, vajce, cukor a koru z citrona. Maslo si rozpustime, potom dolejeme mlieko a zohrejeme ho. Prilejeme k muke a nakoniec pridame drozdie. Vypracujeme hladke cesto a nechame ho 30 minut kysnut na teplom mieste. Ja som ho robila v domacej pekarni.

2

Medzitym kym na cesto kysne urobime si posypku. Zmiesame muku cukor kystal a van. cukor a zalejeme roztopenym maslom, zmiesame. Nakoniec pridame orechy.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Pripravime si ovocie na oblozenie kolaca. Slivky si nakrajame na mesiaciky, jablka a hrusky na mensie kusky, kto ako ma rad.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Po vykysnuti si cesto vyklopime na papier na pecenie, dotvarujeme bud valkanim alebo len rukami a polozime na plech.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Cesto oblozime ovocim.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Posypeme posypkou.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 6

7

A dame piect do vyhriatej rury:-) A takto vyzera po upeceni.
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 9. marca 2011 o 22:17
    krásny a výborný koláčik!


  • mariaklara, 10. marca 2011 o 00:12
    Krásny koláčik, ukladám si ho, vyskúšam.


  • pekarik, 10. marca 2011 o 08:58
    v postupe mlieko sominate,ale v recepture ho neuvadzate


  • celero, 10. marca 2011 o 09:12
    Budúci týždeň sa chystám takýto kysnutý koláč urobiť, takže sa mi Váš recept výborne hodí. Len teda prosím o doplnenie mlieka do receptury - ako uvádza pekarik vyššie.


  • marienka44, 10. marca 2011 o 09:18
    @Drobcek19 ,tie jablka a hrusky su zavarane alebo svieze? Robievam taky kolac, ale posypku pripravujem z hrubej múky.


  • tetuska, 10. marca 2011 o 11:12
    posýpkový robieva moja mamka, je veľmi dobrý....


  • babkamt, 10. marca 2011 o 17:17
    všimla som si,že v surovinách na cesto si zabudla napísať množstvo mlieka


  • drobcek19, 10. marca 2011 o 18:25
    ano, ospravedlnujem sa, chyba napravena.
    Vsetko ovocie je cerstve


  • ejmepb, 10. marca 2011 o 20:01
    Ja na posýpku vymiešam maslo, cukor, van. cukor a detská krupica na konzistenciu aby sa to dalo strúhať na jablkovom strúhadle.


  • lucccka, 11. marca 2011 o 10:48
    Tento koláč poznám, je perfektný. Ale podľa mňa je oveľa lepší bez posýpky. Posýpka len zabije chuť šťavnatého ovocia. Zrejme je tam z technických príčin, aby sa ovocie nepripálilo, však? Ja ju dávam na tanieri potom vždy dolu.


  • drobcek19, 11. marca 2011 o 16:53
    Neviem kvoli comu je tam ta posypka ale nam strasne chuti:-)


  • alenka0901, 11. marca 2011 o 20:51
    Ja dávam tiež posýpku na koláč, podľa mňa je vtedy chrumkavejší. Keď robím slivkový, tak dávam do posýpky trochu perníkového korenia.


  • heureka, 5. mája 2011 o 20:06
    Aj ja mám tiez velmi rada ked je upeceny do chrumkava.
    Vyzerá velmi chutne!


  • viera1, 5. mája 2011 o 21:11
    A trošku medu do posýpky zaručí,že bude chrumkavá...


  • grandma, 17. augusta 2011 o 10:30
    Posýpka sa robí z hrubej alebo polohrubej múky.


  • drobcek19, 23. septembra 2011 o 23:19
    ja robim s hladkej muky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist