Ovocný koláč na celé leto fotorecept

marianne - fotkamarianne, 27. júna 2012
Ovocný koláč na celé leto (fotorecept)
Foto: marianne

Toto je tiež jedno zo starých,naších obľúbených ciest na ovocné koláče,robievala ho mama i ja a ak motyka strelí,tak bude hádam aj dcéra.Ak sa Zobraziť celý popisToto je tiež jedno zo starých,naších obľúbených ciest na ovocné koláče,robievala ho mama i ja a ak motyka strelí,tak bude hádam aj dcéra.Ak sa dodrží postup,tak pekne narastie a ovocie dávame vždy podľa sezony,čo práve dozrieva,teraz k nám začínajú chodiť dolniaci s marhuľami,tak teraz tie,ale dávam aj jahody,višne,čerešne,maliny,ríbezle,marhule,broskyne...a v zime dáme to,čo sme si naškrečkovali v lete...:-))

1 plech
porcia
20 minút
príprava
30-40 minút
na 160-170 °C

Suroviny

3-4 ks
1 hrnček
2 hrnčeky
3/4 hrnčeka
3-5 PL
1 ks
1 ks
štipka
 podľa sezony marhule:-),ríbezle,broskyne,čerešne...
kúsok na vymastenie plechu
2-3 PL na vysypanie plechu
 na potretie upečeného kolača




Postup

  1. 1

    Odmerka-hrnček= 250 ml. Vymiešame celé vajcia+cukor+vanilkový cukor na hustý krém.Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva,olej, štipku soli-premiešame a na koniec ešte vmiešame mlieko.

    Ovocný koláč na celé leto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na plech,rovnomerne rozložíme,poukladáme ovocie(môžeme ho kombinovať čo len máme radi).

    Ovocný koláč na celé leto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme radšej pomalšie,dozlatista.Hotový koláčik,potrieme maslom,je vláčnejší, pocukrujeme vanilkou,po vychladnutí pokrájame na štvorce.V zime túto vďačnú dobrotu pečieme s kompotovaným ovocím.

    Ovocný koláč na celé leto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a ku kávičke...

    Ovocný koláč na celé leto (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

katarina1959
podobný pečiem podľa receptu ktorý pridala @hudobn íček, je fantastický, ale určite vyskúšam aj tento, ďakujem za recept
afataga
take obycajne byvaju najlepsie, trochu sa podoba na moj, co som robila nedavno s medom a medovkou, mas pravdu, mozes dat akekolvek ovocie a vzdy bude dobry a vzdy iny
mariaklara
V teplom letnom období veľmi dobre padne takýto koláčik, @marianka , dobre vidím, že je ešte posypaný tekvicovými jadierkami? Určite vyskúšam.
helca103
mám podobný svoj recept ale tento tiež vyskúšam páči sa mi
danielas
Pekne si to napísala @marianne69 a rovnako pekne upiekla. Tak ja si tento Tvoj koláčik uložím a naozaj bude kopec príležitostí ho teraz v lete vyskúšať :-)
mariaklara
Pýtam sa preto, lebo aj my ich máme radi. Môj manžel si ich nasuší a celúúú zimu lúska ako sýkorka, lebo keď nelúska, tak zaspí aj pri obľúbenom futbale. Ja mám rada už tie bez šupky, každý deň ich tiež konzumujem / cca 1 Pl /, lebo okrem nich ešte jem rôzne druhy orieškov. Sú to zdraviu prospešné veci, okrem iného obsahujú veľa oleja.
radulienka
Veru sa mi toto cestíčko tiež pozdáva, mám podobné, ale vyskúšam toto, vyzerá veľmi krehučké, mňamkové...
margaretka28
@marianne69 ,aj ja mám presne tento istý recept,tiež ho rada robievam,ale pri šľahaní pridávam do cesta 1 pl rumu,alebo koňaku.Skús a uvidíš,že bude ešte lepší.:-)
sovka62
Takýto koláčik je tu s malými obmenami už viackrát, ale to nevadí, sú tu noví ľudia, ktorí by sa k starším receptom neprepracovali, alebo len náhodou. A stále platí, že je to výborný koláč, veľa parády a dobrej chuti za málo námahy a keď je človek trochu tvorivý, tento recept môže slúžiť ako základ pre mnohé koláče dobrých chutí: napr.: pridať kakao, kokos, vynechať ovocie, poliať čokoládou, ďalší: pridať kakao, kandizované ovocie, sekané orechy a poliať alebo aj nepoliať čokoládou. Ďalší: namiesto prášku do pečiva prášok do perníka, upiecť s ovocím alebo bez ovocia, atď..... takto a ešte všelijako inak som vyskúšala a vždy bol dobrý.
ola111
@marianne69 ,ten tvoj úvod je ako od nás,moja mama,ja,moje dve
dcéry a koláč je vždy výborný...
tatranka
Toto je môj koláčik na celé leto.Mám ho s malinkými obmenami,ale v podstate je to on.Tak ako píše @sovka62 je tu veľa možností.No jednoducho vybrala si dobre recept,je to koláčik na leto.
ivocka5
@marianne69 , ráno som hľadala recept na takéto niečo :-) jednoduchý koláč s ovocím...škoda, že tu vtedy ešte nebol :-) určite by som ho vyskúšala, nakoniec som sa rozhodla pre koláč od tekelyových :-) nevadí, upečiem nabudúce :-) no a tvoju smotanovú tortu sa chystám robiť tento týždeň už druhý krát :-))) veľmi nám chutila :-)
marianne69
Dakujem Vam pekne Vsetkym za komentare,je to klasika,ale nedalo mi nedat ho tu,ked som take krasne marhule kupila:-)@margaretka s tym rumom urcite skusim:-) @ola111 my im hovorime generacne kolace alebo recepty:-)
danda3
Veru, toto bol prvý recept na bublaninu, ktorý som ako čerstvá novomanželka vyskúšala a keďže sa podaril, robievam ho dodnes, akurát bileu múku zamieňam za špaldovú a vrch tiež posýpam orechami, pekne sa opečú a sú výborné. Máš ju krásnu! ♥
marijanka712
@marianne69 ja som práve dnes robila takúto hrnčekovú bublaninu s čerešňami ja ale dávam len1/2 hr. olej anecelý 1/2 mlieko ináč všetko ako ty a ja na vrch dám drobenku do tej misky v ktorej som to miešala dám 1PL múku polohrubú, 1PL cukor kr. a 1PL maslo avšetko spolu smiešam na drobeničku ked je tam viacej masla a nedrobí sa to pridám cukor aj múku a takto to všetko po ovoci posypem a zapečiem je to také chrumkavé.....
jerica
@marianne69 krásne sa ti vydaril , u nás v záhrade , marhúl je na vagón koláčov, zbožňujeme ovocné koláče od čerešní začínajúc a slivami končiac , hlavne že to nemusím prepĺácať , už naozaj nevedia čo majú za to pýtať,len to je tak,v našom kraji je podnebie ako stvorené na marhule , len v záhradách je viac vidieť okrasných stromov ako ovocných .
marianne69
dakujem @jerica sa tam dole máte,že uz také ovocíčko a zeleninku oberáte,ja nemam ešte riadne zrelé ani ríbezle:-)marhule u nás predávaju teraz po 2,50 ale neskôr na zaváranie uberú z ceny,aj minuloročne to tak bolo tiež....
elisticka
super kolacik "lenivej" gazdinky vyskusam ten tvoj no musim kupit ovocie...
bozulka
Robievala som tak ako píše @sovka , možností je veľa a všetky sú dobré.Prekvapili ma tie jadierka,musím ich vyskúšať.Ďakujem za nápad,to je tiež dôvod prečo sem tak rada chodím,hoci teraz už viac pre potešenie a predstavy...:-)
sisinka131
Ja robím tiež ako Ty, ale ako píše @tatranka , s malinkými obmenami. Trebárs miesto mlieka dávam teplú vodu, stačia mi 2 vajíčka, ovocie pokrájam na drobno a vmiesim ho metličkou priamo do cesta. Je skutočne vynikajúci.
janger
Stara dobra klasika. Krasne sa ti podaril, @marianka. Pri komentaroch som sa musela aj zasmiat, co pise @mariaklara o 15:07, budem musiet tusim aj ja supat nieco pri TV, ako jej muz :-))). Tiez zaspavam pri pozerani TV, len sa zrazu pocujem chrapkat,.... lahnem do postele a je po spanku :-).
karolka
Práve som dopiekla koláč podľa tvojho receptu. Je výborný. Idem zajtra na guláš ku svatovcom, dúfam, že im bude chutiť, dám vedieť.
rea1
ahaho, veď to je recept, ktorý mám napísaný ako "Oľgina bublanina" a robím ho už tiež desaťročia a celoročne. ale nemám ho rozpísaný na hrnčeky ale na deká a deci. ide tam deci oleja a deci mlieka. s orechami/jadierkami na vrchu som ešte neskúšala, ale vyskúšam. keď dojeme jahodovo-ríbezľový, ktorý je upečený teraz, spravím višńový. je to naozaj veľmi vďačný recept a u nás je to tiež tak: robila ho mama i jej sestra (Oľga), robím ho ja i moja dcéra a dokonca ešte aj mladší syn, keď sa mu chce a mne nie. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia