Ovocný koláč fotorecept

jurovic6 - fotkajurovic6, 8. júna 2012
Ovocný koláč (fotorecept)
Foto: jurovic6

Tento recept mám z Varechy ale nie je to pôvodný recept.Keďže mi zhorel sneh tak som ho zrezal a pri vyklopení otočil. :)

Suroviny

150 g
5 ks
150 g
250 g
1 vrecko
0,5 vrecka




Postup

  1. 1

    Heru vymiešame s žľtkami,vanilkovým a práškovým cukrom do penista.Pridáme múku a PDP.Cesto rozotrieme na (!!!)MALÝ(!!!) plech (Skoro ma šľak trafil keď som to musel zoškrabávať zo stredu velkého plecha! :D Ja som to vykydal do malej okrúhlej formy s priemerom 26cm) .Navrch poukladáme ovocie (najlepšie je čerstvé,lesné...) a dáme piecť.

  2. 2

    Fáza ktorú som ja nezvládol (neuviedol som hore ani suroviny):Tých 5 bielok čo nám zostali vymiešame so 150g kryštálového cukru na tuhý sneh a rozotrieme na koláčik (pozor pri vyťahovaní z rúry už to bude páliť :) ) a necháme zapiecť do ružova. A teraz tak ako to nemalo byť:Po strčení do rúry ideme k počítaču pozrieť čo je nové na Vareche a po 20tich minútach si spomenieme "Kúúrnik, ja mám v trúbe koláč.!!! ".Bežíme do kuchyne (nezabudneme sa po ceste potknúť najprv o postel a potom o koberec).Otvoríme dvierka a necháme sa priotráviť čiernym dymom ako z komína. Zrežeme ten čierny sneh (teda zrežeme celý sneh) a vyklopíme koláčik.Bol fantastický ludia ani nepoznali že tam niečo chýba,len sa dívali že prečo je to ovocie úplne na spodku. Zazvonil zvonec zozprávky je konec a koniec dobrý všetko dobré. Prajem Vám všetkým pekný deň a nech sa vám darí viac ako mne. jurovic6

Diskusia k receptu

spagetka1812
ahoj, klobuk dolu davam pred Tebou, ze sa pustas do takychto kolacikov...moj 13rocny brat sedi cely den len za pc a urobi si akurat tak hot-dog na hotdogovaci...nech Ti to len vydrzi:)...drzim Ti palce...
rea1
sikovny si ty, mlady muz a vies rozmyslat. tak co nam z toho vsetkeho vyplyva? ze pri vareni/peceni ignorujeme pocitac, televizor aj mobil!!! mne sa kedysi podaril taky spenat, ze som ho vyhodila aj s hrncom. a bola som starsia ako ty. nuz co. drz sa a obcasnymi malymi neuspechmi sa nenechaj odradit. :-)))))
marianne69
:-DDD kuuuurnik, ale na to,ze si ho v rure zabudol,vyzera vyborne:-) mas moje simfonie @jurko ,mne zhoreli dva plechy pernikov este minuly rok:-) a to som nejaky ten paaatek starsia:-)))
ela77
@jurovic6 , ak si to naozaj piekol a hlavne aj postup opisoval ty, tak klobúk dolu v oboch prípadoch. Máš zmysel pre humor, nechýba ti talent spisovateľa a hlavne čo nemôžem pochopiť v tvojom veku záujem o varechu. Si asi najmladší účastník a hlavne činný. Ak sa ti nabudúce nezdarí niečo ako teraz, nevadí, mohol si na to dať uvarený puding, alebo želatínu, alebo tvarohovú plnku, čokoľvek, lebo piškóta sa ti vydarila výborne, no a s tým zapečeným snehom????mnohé z kuchtičiek v staršom veku sa radšej (ako napr. aj ja) tomu zapekaniu snehovej prikrývky vyhýbame, možno by som skončila horšie ako ty a určite by mi nenaskočila taká krásna piškóta. To s tým PC a zabudnutím sa za nim??? nie si sám, mne už zhorel aj hrniec a raz som dokonca ale úplne zabudla na to, že mi v miske kysne chlieb. Objavila som ho až večer.. Ono sa povie, veď iba nazriem, ale potom človek zabudne. Takže i tak si dobrý. Klobúk dolu a palec hore.
ola111
No aký si vynachádzavý,koláč je určite výborný:-)
tykadielko
ale však vyzerá super....prezentácia prípravy tvojho koláčika ma pobavila :DDDDD
valeri
@jurovic6
Aj mne sa už podarilo dymom z koláča zaúdiť kuchyňu a hlavne záclony, ktoré hneď museli ísť do práčky, ale nenechaj sa odradiť. Hlavne, že sa sa vynašiel a koláč bol jedlý.
dogagador
a to este nemate poziarny hlasic :-). mne sa paradne rozhukala sirena a neprestala hucat, kym sa cely dom vyvetral....odvtedy pouzivam casovac !
@jurkovic : pekne, jedle
martamm
Výborne si okomentoval svoje dielo, dobre som sa pobavila...
Ale receptik je veľmi zaujímavý, určire ho upečiem, dúfam, že nezabudnem na koláč v rúre...
janger
:-))), no to je super popis! Aj mne sa uz podarilo vdaka Vareche pripalit, tak nie si sam ;-). A este k bodu 1: Preto mam rada, ked kazdy pri recepte aspon orientacne napise velkost plechu, formy...
jurovic6
Vďaka za komentíky :) myslím že nie sme jediný komu sa stávaju nehody...Lenže keď sa spýtate prečo tak neodpovie: Bol som na Vareche :D
janetka6
Mily pekar:) krasna story, okrem toho, ze varenie je nutnost, aby sme mali co papat:) moze to byt aj zabava:) to patri k tomu a potom pekna historka...vela veseleho pecenia a varenia:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia