Ovocný hrnčekový koláč

Ovocný hrnčekový koláč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Irena Šimová , Divín


Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny rozmiešame na cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

2

Na vrch koláča poukladáme ľubovoľné čerstvé ovocie alebo kompót a upečieme v rúre zohriatej na 180 stupňov Celzia.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 58vlasta, 18. februára 2010 o 10:29
    Často som piekla tento koláč, lebo je rýchlo upečený. Alebo som dala recept synom, ešte boli školáci, vymiešali a ja som už len do rúry dala piecť. Občas som do cesta primiešala mleté orechy alebo kokos alebo celý mak.


  • nada77, 14. marca 2010 o 13:27
    ahoj,zlaty klas sa tam ma primiesat ako suchy prasok?


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 14. marca 2010 o 13:51
    Áno, @nada77 , ako suchý prášok.


  • evia, 22. augusta 2010 o 19:05
    ja som ho dnes robila, ale neviem či som spravila niekde chybu, ale koláčik bol akýsi hutný, bol síce mäkký, ale cesto nebolo vzdušné, tak neviem či taký má byť, alebo som niečo zbabrala.


  • stefanus191, 27. augusta 2010 o 04:16
    ...evia, pridaj tam jeden jogurt a uvidis vysledok...


  • zusto, 4. júla 2014 o 09:38
    Kvoli vacsej nadychanosti som este pridal cajovy lyzicku sody-bikarbony, kolac je potom extra vzdusny a jemny :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist