Ovocno-orechové slimáčiky

heysugar - fotkaheysugar, 1. februára 2012
Ovocno-orechové slimáčiky
Foto: heysugar

V chladničke mi ostalo zabudnuté kúpene lístkove cesto chvíľu po záruke :), tak som sa rozhodla si najbližší deň privstať a spraviť raňajky "ako Zobraziť celý popisV chladničke mi ostalo zabudnuté kúpene lístkove cesto chvíľu po záruke :), tak som sa rozhodla si najbližší deň privstať a spraviť raňajky "ako donesené z pekárne" :-) suroviny som použila od oka a nahádzala som do vnútra všetko vhodné čo ma napadlo :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 rozmrazene
 zmes
1




Postup

  1. 1

    najprv som si v maziari nadrtila orechy, ktore som nasla doma (pouzila som lieskovce, pekany, mandle a vlasske orechy), nasledne som ich zaliala rumom. Zatial som si nakrajala susene ovocie a pridala do rumovo-orechovej zmesi. pridala som med s prichutou citronu a vanilkovy cukor, aby sa mi zmes lepsie spojila.

  2. 2

    rúru som rozohriala na 170°C, zmes som ulozila na listkove cesto ako ked robite strudlu a zrolovala. nasledne som nakrajala na asi 4 cm hrube diely a uhladala na plech. vyšlo mi 10 kusov, kazdy som potrela vajíčkom. piekla som cca 20 min.

  3. 3

    z necakanych sladkych ranajok boli vsetci nadseni :-))) Dobru chut!

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak to je po mojej chuti, práve zajtra idem do Kauflandu, mali by tam mať zmes orechov - 4 druhy - v jednom, lístkové cesto mám, tak sa ide na to!
janger
V tychto slimacikoch su same dobroty! Takze musia byt vyborne :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia