Ovocné tiramisu

matus113 - fotkamatus113, 16. februára 2010
Ovocné tiramisu
Foto: matus113

Sladkosť na zalíznutie.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

250 g
3 ks
2 ks
2 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielka od žĺtkov. Do oddelených žĺtkov pridáme 3 polievkové lyžice práškového cukru a rozmixujeme mixérom. Umyjeme si metličky, aby sme s nimi nešli zo žĺtkov do bielkov a vyšľaháme z bielkov sneh.

  2. 2

    Do 2 šľahačiek na šľahanie pridáme 3 polievkové lyžice práškového cukru a vyšľaháme tuhú šľahačku. Do žĺtok s práškovým cukrom pridáme Mascarpone a jemne zmiešame. Do zmesi pridáme sneh z bielkov a ľahko premiešame. Na koniec pridáme pripravenú zmes zo šľahačiek a zmiešame na jemný krém.

  3. 3

    Jahody si pokrájame na malé kúsky. Časť jahôd pridáme do pripraveného krému, aby bol pekne sfarbený, zbytok jahôd si odložíme do tiramisu. Do silnej vychladenej kávy pridáme likér Amaretto. Piškóty budeme z každého konca namáčať do kávy a uložíme na celú plochu misy.

  4. 4

    Na vrstvu piškót rozotrieme tretinu jahôd a na to vylejeme asi tretinu krému. Z piškót urobíme druhú vrstvu, na ktorú znova rozotrieme zvyšok jahôd. Na záver rozotrieme opäť krém. Dáme stuhnúť do chladničky. Koláč je ideálne urobiť večer, pretože ráno ho môžeme konzumovať.

Diskusia k receptu

Vymazať
kuchticka
tato pochutka je znama tiez ako dort MALAKOV. Ked nie je cerstve ovocoe pouzijeme marmaladu, najlepsia je marhulova.
Vymazať
babav
Neverim surovym vajciam,tak by som zltky aj bielky pre istotu vyslahala na horucom vodnom kupeli.Salmonela je zakerna choroba!
Vymazať
honestka
matus113 & pani,
ja osobne som vam vdacna za to, ze si davate tu namahu a robite video. Pokracujte nadalej a verim ze vam dakuju viaceri!
Pozdravujem zo studenej Canady!
Vymazať
veronka8
veľmi pekné video gratulujem........
ja tiež nedávam vajíčka ale o to viac ovocia...........
Vymazať
mili2936
Ja sa pripájam k honestke, tiež som povďačná, že robíte videorecepty, nie každý je zdatný kuchár, ale keď vidím, ako sa niektoré jedlá robia, tiež naberiem odvahu a pustím sa aj do niečoho nového. Toto určite vyskúšam, takéto maškrtky môžeme
Vymazať
hubata
Pekné videjko. A tie vajíčka sú možno domáce.....Och, takéto dobroty nesmiem pozerať takto v noci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia