Ovocné pokušenie
Autor receptu: redakcia
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Hladkú múku, vaječné bielky, kryštálový cukor a maslo zmiešame dokopy metličkou, a necháme chvíľu postáť. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov.
- Na prípravu plátov potrebujeme silikónovú podložku, na ktorú polievkovou lyžicou nanesieme polotekuté cesto do kruhového tvaru s priemerom asi 8 cm. Kolieska dáme piecť do rúry, kým sa nesfarbia do zlatista, asi 3 - 5 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť.
- Ovocie umyjeme, podľa chuti pridáme med a mätu, prípadne trošku balzamikového octu. Dezert navrstvíme a jemne posypeme škoricovým cukrom.