Ovocné pokušenie

Autor receptu: redakcia

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hladkú múku, vaječné bielky, kryštálový cukor a maslo zmiešame dokopy metličkou, a necháme chvíľu postáť. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov.
  2. Na prípravu plátov potrebujeme silikónovú podložku, na ktorú polievkovou lyžicou nanesieme polotekuté cesto do kruhového tvaru s priemerom asi 8 cm. Kolieska dáme piecť do rúry, kým sa nesfarbia do zlatista, asi 3 - 5 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť.
  3. Ovocie umyjeme, podľa chuti pridáme med a mätu, prípadne trošku balzamikového octu. Dezert navrstvíme a jemne posypeme škoricovým cukrom.