Ovocné osvieženie

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 18. júna 2014
Ovocné osvieženie
Foto: droetker

Komerčný recept

40 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Na cesto:
160 g
100 g ( alebo margarín)
30 g
1 bal
1 ks
Na náplň:
4 plátky
z 1 pomaranča
z 1/2 citróna
250 g
200 g
120 g
Na ozdobenie:
250 ml (alebo ovocná šťava napr. džús z čiernych ríbezlí)
2 - 3 pl
1 bal




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto dobre spracujeme na doske na hladké cesto a odložíme na ½ hodiny do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a podľa tortovej formy z neho vyrežeme kruh s priemerom 26 cm, ktorý položíme na dno vymastenej tortovej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme po obvode formy okraje do výšky asi 3 cm. Dno poprepichujeme niekoľkokrát vidličkou a dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4<br /> <br /><br /> Doba pečenia: asi 15 minút

  2. 2

    Na prípravu náplne namočíme plátky želatíny do vody a necháme asi 5 minút zmäknúť. Pomarančovú a citrónovú šťavu nalejeme do hrnca, pridáme vyžmýkanú želatínu a zahrievame na ohni až do rozpustenia želatíny. Nevaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Tvaroh, jogurt a cukor zmiešame v mise metličkou. Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému tekutinu a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý tortový korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Na náplň naukladáme ľubovoľné ovocie a zalejeme tortovým želé pripraveným s vodou alebo ovocnou šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť. Pred servírovaním vyberieme tortu z formy a nakrájame na kúsky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia