Ovocné nebeské rezy

jazavka - fotkajazavka, 10. apríla 2012
Ovocné nebeské rezy
Foto: jazavka

Môj najobľúbenejší zákusok...

Suroviny

250 g
250 g
5 ks
10 polievkových lyžíc horúca
10 polievkových lyžíc
polovička sáčku
Krém:
7,5 dcl
3 ks
200 g
2x400 ml
  podľa chuti
1 väčšie vrecúško detské
Karamelová šľahačka:
2 k
4 polievkové lyžice




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu , múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh z bielkov. Cesto upečieme. Vychladnuté potrieme džemom ( nejaký červený).

  2. 2

    Uvaríme si pudingy v mlieku s cukrom. Necháme dobre vychladiť. Potom si puding dobre vyšľaháme ponorným mixérom aby sme nemali hrudky a nakoniec tam vmiešame pochúťkové smotany. (ja dávam tie z lidlu - Pilos 400 ml)

  3. 3

    Na piškótový plát natretý džemom rozotrieme polovicu krému, namočíme si piškóty do šťavy z kompótu a poukladáme na rozotretý krém. Na piškóty si podávame na drobno nakrájané ovocie (ja dávam jahody a kivi - teraz jahody z kompótu) a opatrne rozotrieme zvyšok krému.

  4. 4

    Upálime si karamel zo 4 lyžíc kryštálového cukru a zalejeme takým množstvom mlieka ako je na práškovej šľahačke (2x). Necháme vychladiť, pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme dotuha. Natrieme na druhú vrstvu krému. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

3sandra3
museli byť výborné, svieže a tá karamelová šľahačka,,, super
danielas
Bude aj môj obľúbený,nádherný pohľad,musím vyskúšať aj chuť a to čo najskôr
celeblith
ked som zacala piect, zistila som, ze najviac mi chutia tie kolace, ktore nerobim ja :) a takymto by som sa nechala ponuknut hned, vyzera uuuuzasne a ked si predstavim tu kombinaciu chuti az mi naskakuju zimomriavky. Mnam!!!
gaabinka
oooo, vyzerá skvele a podľa ingrediencií musí aj úžasne chutiť. samozrejme ukladám, vyskúšame:))
jazavka
vyskúšajte, je fakt vynikajúci...ďakujem za pekné komentáre...
evkalibka
môžem potvrdiť, je naozaj výborný, len ja ho robievam bez ovocia len s piškótami namočenými v káve, ale najbližšie skúsim tvoj recept
jazavka
evkalibka, aj ja mám pôvodný recept len s piškótami v káve, ale sestra to vymyslela takto, a mne to veľmi chutí...viac ako s tou kávou...ďakujem za komentár
remcula
Tak si říkám, kolik let by člověk musel žít, aby všechno vyzkoušel. Krásný zákusek!!
onats
nepiekol som ho,ale dostal na ochutnanie a bol výborný-doporučujem,musím skúsiť,keď bude čerstvé vlastné ovocie.
jazavka
marijana, to som rada, že chutilo, poteší ak niekto napíše, že vyskúšal a ešte viac poteší, keď ešte aj chutilo...
martamm
jazavka, práve som Tvoj koláčik dokončila, musím uznať, je úžasný, teda na pohľad, ešte som ho nerozkrájala. Ale o jeho chuti nepochybujem.... Troška som so zmenila poradie plnky, na piškótky som natrela druhú časť plnky, na ňu som nasypala jahody a mandarinky a na to šľahačku, ktorú som nadložila ešte klasickými dvomi šľahačkami so stužovačom, lebo som robila na veľký plech a máme radi viac šľahačky. nakoniec som koláčik posypala sekanými orechami, som zvedavá, čo povedia konzumenit. Zajtra sa u nás oslavujú dvakrát meninky a raz narodeniny, bude mať kto hodnotiť, napíšem, aká bola odozva...
damianda
Upiekla som a chválim výborný recept, máme radi tieto smotanovo ovocné zákusky, je zaradený aj medzi moje obľúbené :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia