Ovocné kocky s domácou Lučinou

laurisia - fotkalaurisia, 21. apríla 2014
Ovocné kocky s domácou Lučinou
Foto: laurisia

Robila som tento koláč prvý krát - tak akosi podľa seba a poskladaním info z netu o tom, ako sa dá využiť doma vyrobená Zobraziť celý popisRobila som tento koláč prvý krát - tak akosi podľa seba a poskladaním info z netu o tom, ako sa dá využiť doma vyrobená "Lučina"

120 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
1 PL
1/2 bal.
Krém:
1 liter
1 téglik
3 - 4 PL
1 téglik
1 bal.
Na vrch:
1 - 2 pohár




Postup

  1. 1

    Dva dni vopred si urobíme domácu Lučinu – V miske zmiešame spolu (stačí lyžicou) jogurty a smotanu na varenie. Do sitka dáme plátenko alebo utierku, postavíme na nejaký hrniec, aby mohla stekať srvátka a do plátenka vylejeme pripravenú zmes. Necháme stekať aspoň 15 hodín, potom ešte v plátenku trošku vyžmýkame, vyklopíme do mištičky a odložíme do chladničky. Vzniklo nám cca pol kilo domácej Lučiny.

  2. 2

    Upečieme piškótu - Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, potom pridáme vodu a nakoniec pomaly zamiešame tuhý sneh z bielkov, múku a PDP. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (bude nám zároveň nakoniec robiť „ohradu“ pre želatínu, aby sa nevyliala pod cesto) a pečieme pri teplote 160 °C.

  3. 3

    Krém – Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom, kým nemáme poriadne hustú šľahačku. V druhej (väčšej miske) vyšľaháme domácu Lučinu s práškovým cukrom. Postupne ručne primiešame šľahačku. Rovnomerne natrieme na vychladnutú piškótu.

  4. 4

    Poukladáme na tenké úhľadné plátky nakrájaný broskyňový kompót a popolievame želatínou.

  5. 5

    Želatínu si pripravíme podľa návodu (každá má iný postup prípravy a je na iné množstvo) tak, že na tekutinu použijeme šťavu z kompótu a dolejeme do pol litra obyčajnou vodou.

  6. 6

    Necháme cez noc zatuhnúť v chladničke. Kto chce, môže ešte dozdobiť šľahačkou

    Ovocné kocky s domácou Lučinou - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
Prepac,ze nerozumiem,v uvode mas -velky jogurt-v postupe je uvedena ,,Lucina',/Lucina je podla mna kremovy syr ako Philadhelphia cream cheese/,alebo nerozumiem alebo nieco nie je v poriadku,alebo jogurt a smotana na varenie sa spolu uvari na tvaroh,kolacik vyzera dobre ale nevedela by som ho urobit podla tvojho popisu,mozes mi to vysvetlit ako to je ,vdaka.
laurisia
Asi som si myslela, že už všetci poznajú recept na domacu Lučinu :-) Opravím to v bode 1. Z tých jogurtov a smotany Ti vznikne cca pol kilo domacej Lučiny.
kukulienka71
veľmi pekný koláč,ovocné vyzerajú super.A chuť si viem predstaviť,lebo takýto stečený jogurt som už robila,je to lahôdka! KK
babkamt
Takéto ovocné koláčiky sú v našej rodine obľúbené. Pekne sa ti vydaril.
eviana
Krásny svieži zákusok, veľmi chválim :)
alex37
aj u nás môžu byť takéto ovocné dobrotky :-)
stacy77777
zákusok vyzerá veľmi pekne,domácu Lučinu som nikdy neskúšala,takže ukladám
izabella929
ovocné koláče nikdy nesklamú, sú chutné a šťavnaté.-) vydarili sa ti pekne...)
laurisia
Ďakujem za komentáre :-) Koláč bol naozaj výborný. Pre tie, ktoré Lučinu robievajú bežne - nepomýľte sa a nepridajte do jogurtu soľ :-)
aleana
aj ja si robím domácu Lučinu a používam ju na tiramisu :-) ale nechávam odtekať 24 hod. Aj tento koláčik môže byť dobrý,niekedy vyskúšam.
ivav
krásny, lákavý, precízne nakrájaný
zdezda
super recept na krásny a chutný a osviežujúci a rýchly a... no proste u mňa to máš za 5* :-)
anapa
Recepty by sa mali písať zrozumiteľne, myslím si aj podrobnejšie, slúžiace aj pre začiatočníčky, ktoré nemajú praktické skúsenosti s pečením zákuskov. Prezentácia je pekná, ale musí byť aj užitočná.