Obaľované ovocie

Ovocné jednohubky

Autor receptu: kucharocka123

Ak čakáte návštevu alebo pripravujete detskú narodeninovú párty, možete prekvapiť takýmto netradičným pohostením. Z hrozna, kúskov banána, jabĺk, mesiačikov mandarínky, kiwi alebo iného ovocia podľa vlastnej fantázie sa dajú rýchlo urobiť chutné a zdravé jednohubky. Tu je tip, ako na to.

20 minút
príprava

Postup

  1. Ovocie umyjeme, ak treba, nakrájame na menšie kúsky, osušíme a čiastočne alebo celé namočíme do horkej čokolády roztopenej v horúcom vodnom kúpeli.
  2. Čokoládou poliatu časť ovocia ihneď obalíme v posýpke (kokose, škoricovom cukre, ochutenom trstinovom cukre, mletých alebo nasekaných orechoch, dekoračných dúhových guľôčkach, čokoládových dekoráciách) alebo podľa vlastnej fantázie. Takto pripravené ovocie napichneme na drevené špajdle, alebo dekoračné špáradlá a naukladáme na mriežku položenú na plechu, aby prebytočná čokoláda odkvapkala. Necháme stuhnúť v chlade.
  3. Vychladnuté jednohubky na špajdľách uložíme do pohára alebo inej nádoby, ostatné so špáradlami naservírujeme na tácku a podávame. Dobrú chuť!