Obaľované ovocie
Obaľované ovocie

Ovocné jednohubky

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 8. januára 2019

Ak čakáte návštevu alebo pripravujete detskú narodeninovú párty, možete prekvapiť takýmto netradičným pohostením. Z hrozna, kúskov banána, jabĺk, mesiačikov mandarínky, kiwi alebo iného ovocia podľa Zobraziť celý popisAk čakáte návštevu alebo pripravujete detskú narodeninovú párty, možete prekvapiť takýmto netradičným pohostením. Z hrozna, kúskov banána, jabĺk, mesiačikov mandarínky, kiwi alebo iného ovocia podľa vlastnej fantázie sa dajú rýchlo urobiť chutné a zdravé jednohubky. Tu je tip, ako na to.

20 minút
príprava

Suroviny

Ovocie:
Na poliatie:
 ( min. 68 %)
Posýpka:
 (mleté alebo nasekané)




Postup

  1. 1

    Ovocie umyjeme, ak treba, nakrájame na menšie kúsky, osušíme a čiastočne alebo celé namočíme do horkej čokolády roztopenej v horúcom vodnom kúpeli.

  2. 2

    Čokoládou poliatu časť ovocia ihneď obalíme v posýpke (kokose, škoricovom cukre, ochutenom trstinovom cukre, mletých alebo nasekaných orechoch, dekoračných dúhových guľôčkach, čokoládových dekoráciách) alebo podľa vlastnej fantázie. Takto pripravené ovocie napichneme na drevené špajdle, alebo dekoračné špáradlá a naukladáme na mriežku položenú na plechu, aby prebytočná čokoláda odkvapkala. Necháme stuhnúť v chlade.

  3. 3

    Vychladnuté jednohubky na špajdľách uložíme do pohára alebo inej nádoby, ostatné so špáradlami naservírujeme na tácku a podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Návštěvu jistě takové příjemné pohoštění potěší. Překvapení připravené s láskou! Krásné foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia