Ovocné bezlepkové guľky
Ovocné bezlepkové guľky

Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou

novalim - fotkanovalim, 17. augusta 2018. Komerčný recept.
Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou
Foto: novalim

Keď sa v lete urodí veľa ovocia, najlepšie je ho zjesť začerstva. Alebo ho hneď použiť do dobrých ovocných koláčov a sladkých jedál. Ovocné Zobraziť celý popisKeď sa v lete urodí veľa ovocia, najlepšie je ho zjesť začerstva. Alebo ho hneď použiť do dobrých ovocných koláčov a sladkých jedál. Ovocné bezlepkové guľky so strúhankovou posýpkou sú šikovným nápadom, ako využiť Novalim zmes na bezlepkovú knedľu. Vedeli ste, že okrem knedle z nej pripravíte takúto dobrotu?

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal.
500 ml (studená)
1 PL
 vykôstkované (alebo slivky či iné vhodné ovocie)
Na posýpku:
125 g
75 g
25 g
0,5 bal.
 štipka




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy nasypeme obsah oboch balíčkov Novalim Knedľa v prášku, pridáme vodu, práškový cukor a varechou miešame, až kým zmes vsaje všetku vodu a vytvorí sa lepkavé cesto.

  2. 2

    Naolejovanými rukami potom odoberáme z cesta, pridáme ovocie a tvarujeme guľky (ak sú marhule veľké, stačí polovica do jednej guľky).

  3. 3

    Guľky vložíme do veľkého hrnca s vriacou vodou a varíme cca 15 minút. Potom ich vyberieme sitkom alebo dierovanou varechou.

  4. 4

    Posýpka: Na rozohriatom masle opečieme do zlatista kryštálový a vanilínový cukor so strúhankou a so štipkou škorice. Posypeme guľky, prípadne polejeme ešte trochou roztopeného masla a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia