Ovocná zmrzlina

Ovocná zmrzlina

Autor receptu: podravka

Lino lada mliečna je najlepším spojencom pri výrobe dezertov a určite ju skúste použiť pri výrobe zmrzliny! V spojení so šľahačkou a vašim obľúbeným ovocím to bude lahôdka.

15 minút
príprava

Postup

  1. Elektrickým mixérom zmiešame smotanu na šľahanie, mlieko a mliečnu Lino ladu. Poriadne vymiešame.
  2. Jahody rozmixujeme a dáme do misky. Takisto aj čučoriedky, ak ich chceme viac modré, môžeme pridať potravinárske farbivo. Marhule tiež rozmixujeme, ale pridáme citrónovú šťavu a dáme do misky.
  3. Mliečny krém rozdelíme na tri časti a zmiešame ich s rozmixovaným ovocím. Každú časť poriadne premiešame.
  4. Do plastovej misky postupne dávame lyžicu z každej príchute, pokým sa nám neminú. Farebnú zmes zakryjeme a dáme do mrazničky zachladiť na niekoľko hodín.
  5. Kopčeky zmrzliny posypeme farebným zdobením, ovocím, čokoládovou polevou alebo šľahačkou.