Ovocná torta

Ovocná tortička (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Ďalšia moja ovocná tortička. Aby som nedávala len samé cuketové recepty.

40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny - samozrejme zabudla som sem priložiť cukor.
  2. Korpus si urobím tradične to už tu nebudem sa opakovať. Vyšľahám si do tuha bielky, pridám cukor znovu vyšľahám do tuha pridám žĺtky, prešľáhám na 1. stupni šľahača. Ručne zašľahám múku, ktorú som si rozmiešala s práškom do pečiva a kakaom, vylejem do formy použila som okrúhlu s priemerom 28 cm, do ktorej som dala na spodok papier na pečenie. Piekla som v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút. Tu si musíte každá svoju rúru sledovať. Keď som mala korpus upečený, nechala som ho vychladnúť. Odstránila som papier na pečenie a korpus som vrátila nazad do formy. Medzi tým ako korpus chladol som si dala napučať želatínu podľa návodu. Do mascarpone som naliala smotanu a vyšľahala do tuha- Pridala tvaroh, prešľahala, pridala vanilkový cukor a 2 PL práškového cukru. Keď bola želatína napučaná asi po 10 minútach dala som ju na sporák rozpustiť. Potom som odobrala asi 4 PL krému pridala do želatíny a dobre zamiešala. Toto som pridala do ostatného krému a dobre do hladka vyšľahala. Krém som rozdelila na dve polovice. Jednu som dala na vychladnutý korpus prisypala ríbezle, tu odporúčam dať radšej menej len tak, aby bol zasypaný celý korpus. Ja som pridala viac vidieť to aj na foto a pri krájaní sa mi trochu ríbezle rozsýpali.
  3. Teraz dáme druhú polovicu krému a šup do chladničky najmenej na 4 hodiny, najlepšie cez noc.
  4. Keď nám tortička dobre stuhla môžeme krájať.
  5. Jahody, maliny , ríbezle a 2 PL kryštálového cukru si uvaríme. Varíme dovtedy, pokiaľ nám ovocie nepustí šťavu. Necháme vychladnúť a pri krájaní polejeme tortičku.
  6. Bola výborná taká kyselkavá nie sladká.
  7. Ešte jeden pohľad.