Ovocná torta
Ovocná torta

Ovocná tortička fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 15. júla 2018

Ďalšia moja ovocná tortička. Aby som nedávala len samé cuketové recepty.

40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
4 PL (alebo obyčajná)
4 PL
2 ČL
1 PL
Krém:
500 g
500 g
250 g (33 %)
Ovocie:
400 g
200 g
125 g
20 g (plátková)
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny - samozrejme zabudla som sem priložiť cukor.

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Korpus si urobím tradične to už tu nebudem sa opakovať. Vyšľahám si do tuha bielky, pridám cukor znovu vyšľahám do tuha pridám žĺtky, prešľáhám na 1. stupni šľahača. Ručne zašľahám múku, ktorú som si rozmiešala s práškom do pečiva a kakaom, vylejem do formy použila som okrúhlu s priemerom 28 cm, do ktorej som dala na spodok papier na pečenie. Piekla som v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút. Tu si musíte každá svoju rúru sledovať. Keď som mala korpus upečený, nechala som ho vychladnúť. Odstránila som papier na pečenie a korpus som vrátila nazad do formy. Medzi tým ako korpus chladol som si dala napučať želatínu podľa návodu. Do mascarpone som naliala smotanu a vyšľahala do tuha- Pridala tvaroh, prešľahala, pridala vanilkový cukor a 2 PL práškového cukru. Keď bola želatína napučaná asi po 10 minútach dala som ju na sporák rozpustiť. Potom som odobrala asi 4 PL krému pridala do želatíny a dobre zamiešala. Toto som pridala do ostatného krému a dobre do hladka vyšľahala. Krém som rozdelila na dve polovice. Jednu som dala na vychladnutý korpus prisypala ríbezle, tu odporúčam dať radšej menej len tak, aby bol zasypaný celý korpus. Ja som pridala viac vidieť to aj na foto a pri krájaní sa mi trochu ríbezle rozsýpali.

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz dáme druhú polovicu krému a šup do chladničky najmenej na 4 hodiny, najlepšie cez noc.

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď nám tortička dobre stuhla môžeme krájať.

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jahody, maliny , ríbezle a 2 PL kryštálového cukru si uvaríme. Varíme dovtedy, pokiaľ nám ovocie nepustí šťavu. Necháme vychladnúť a pri krájaní polejeme tortičku.

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bola výborná taká kyselkavá nie sladká.

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte jeden pohľad.

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

luwinka
Ako stvorená tortička do tohoto počasia . To si uhádla , že nie je príliš sladká . Pekne sa ti vydarila , ako všetky ostatné čo tu pridávaš. Pekný večer @Sonulienka.
2x finczi a haji
haji
Ovocnou tortičkou nikdy nepohrdnu, naopak, zvlášť když má takovou bohatou krémovou vrstvu! Jen mi je záhadou, jak jsi dostala do formy horní část krému. Jsi ty kouzelnice, milá @Sonulienka ! Dala bych testovací vzoreček, pěkně vychlazený, hmm Také přeji krásný večer a díky za fajn receptík!
sonulienka
Dievčence ďakujem Vám. @Haji tú vrchnú vrstvu krému som tam natlačila a aj tak mi ríbezle ešte pri krájaní hopkali po podnose. Ale pozbierala som ich a šup každému na tanierik.
1x haji
3sandra3
Hmm,,, vyzerá výborne. Uplne vhodná na tieto horúce dni.
sonulienka
Ďakujem krásne - fakt ako stvorená na tento letný čas. Nebola sladká práve od ríbezlia a toho uvareného ovocia kyselkavá.
motyka
Ovocné super, pre nás najlepšie. Dala by som si.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia