Ovocná torta

alex37 - fotkaalex37, 17. septembra 2013
Ovocná torta
Foto: alex37

Táto torta vznikla ako improvizácia na suroviny ktoré boli v chladničke a bol najvyšší čas ich spotrebovať.

16
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
4 PL
4 PL
4 PL
Krém:
250 g
400 g
3 PL
Čokoládová poleva:
100 g
100 g
1 PL
Náplň:
2 ks




Postup

  1. 1

    Urobíme si korpus zo 4 vajec, zvlášť žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej múku a nakoniec opatrne vmiešame sneh zo 4 bielkov. Na dno tortovej formy dám papier na pečenie a boky formy nevymazávam a nemúčim. Pečiem na 180°C cca 30´- 40´.

  2. 2

    Broskyne ošúpeme, pokrájame na drobné kocky a necháme z nich odtiecť šťavu. Na krém vyšľaháme mascarpone s tvarohom a s cukrom podľa chuti. Vznikne z toho jemný krém.

  3. 3

    Po vychladnutí tortový korpus rozrežeme na polovicu, natrieme džemom, ja som mala marhuľový, natrieme plnkou uložíme na ňu nahusto ovocie, natrieme druhou polovicou krému a priklopíme druhou stranou piškóty, taktiež natretou džemom. Povrch torty natrieme zbytkom krému a podľa fantázie pokvapkáme čokoládovou polevou. Ovocie môžeme použiť akékoľvek, ale potom by som možno nedávala vanilkový tvaroh, ale ovocný...

Diskusia k receptu

kredenc
Spotrebou cukru neochvejne k obezite! Veď doteraz je na Slovensku obéznych iba tretina detí.
smejkad
ahoj @kredenc
mam problem
moja dcera nie, ale ja mam kilecka navyse a nebanovala by som o ne prist, lenze lubim sladke
kedze si ocividne naslovovzaty odbornik,daj prosim ta par receptov na sladke mnamky ci dokonca az jedla , ktore budu chutne, vyzivne a nizkokaloricke
dakujem za vsetky mne podobne gazdinky :-)
leomax
@Alex37 , mascarpone, tvaroh, džem broskyňový, alebo marhuľový a k tomu ešte vanilka........ výborná kombinácia. Nič lepšie pri pečení nepoznám. A čo sa týka množstva cukru, vôbec to nieje prehnané. To len @kredenc , bývala @rajnica na vareche pôsobí ako tchor. Zasmradí a zbabelo zdúchne.
varechaa
@smejkad tak skus pouzivat seviu alebo navstin Norbi update tiez sa tie kilecka lepia a tu si kupim kolaciky a zjem bez obav co ti budem hovorit je to celozivotny boj ale drzim sa uz dlho v normalnej vahe tak drzim palec
alex37
@leomax , ďakujem za názor a pomoc pri vyháňaní @kredencov :-), :-)
tá kombinácia bola naozaj fajn.
@smejkad aj javorový sirup je celkom dobrá náhrada, je trochu drahý, ale spotreba nie je veľká. Ja ho dávam aj do pudingov, ale pri to mascarpone s tvarohom neviem či to trocha nerozriedi krém...preto radšej troška toho cukru, veď tri lyžice na celý krém to nie je také strašné..
babkamt
Dobrú a k tomu aj peknú tortu si stvorila . Mne sa nezdá presladená.
dogagador
aj mne sa torta paci. predsa torta nie je ani hlavny chod, ani ju clovek nerobi denne, tak z casu na cas aj trocha cukru moze byt, nie? a nikto nikoho nenuti zozrat 3 porcie naraz...pekne, elegantne tenky kusok sebe, velky nepriatelovi :-)
marta5
Nádherná a iste veľmi dobrá,iste vyskúšam.
alex37
@dogagador , dakujem pekne, naozaj treba pochopiť len podstatu veci,
:-)
@marta5 , ďakujem, naozaj, je jednoduchá a svieža, vyskúšaj :-)
marsalko
vynikajúca torta, včera som ju upiekla, dnes je už po nej :) mala fantastický úspech. jednoduchá a naozaj veľmi chutná :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia