Ovocná torta s bublinkami (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
V tomto recepte predstavím zaujímavé zdobenie torty. Dá sa použiť na rôzne torty, podľa
chuti, ja som zvolila podľa aktuálnej sezóny jahody.
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na pevný podklad, ktorý sa zmestí do chladničky si pripravíme čistú bublinkovú fóliu (baliaca fólia na sklenený a krehký tovar), čokoládu rozpustíme v horúcom kúpeli, po rozpustení pridáme olej, do hladka vymiešame
- vylejeme na fóliu,
- rozotrieme, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
- Ovocie (jahody) rozmixujeme,
- prelejeme do odmerky a dolejeme mliekom do 500ml
- dáme variť, pudingové prášky rozmiešame v 50ml mlieka, pridáme kryštálový cukor, vlejeme do vriaceho ovocného mlieka a uvaríme hustý puding
- za častého miešania necháme úplne vychladnúť, maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme po častiach vychladnutý puding,
- vyšľaháme na hladký krém
- tortový korpus rozrežeme na tri pláty, natrieme džemom a krémom
- aj vonkajšie a bočné strany
- vyberieme stuhnutú čokoládu, stiahneme fóliu a podľa tortovej formy vykrojíme tvar korpusu, ja som mala srdce,
- položíme na tortu, pritačíme a dáme stuhnúť do chladničky
- ozdobíme podľa fantázie