Ovocná torta s bublinkami (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

V tomto recepte predstavím zaujímavé zdobenie torty. Dá sa použiť na rôzne torty, podľa chuti, ja som zvolila podľa aktuálnej sezóny jahody.

45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na pevný podklad, ktorý sa zmestí do chladničky si pripravíme čistú bublinkovú fóliu (baliaca fólia na sklenený a krehký tovar), čokoládu rozpustíme v horúcom kúpeli, po rozpustení pridáme olej, do hladka vymiešame
  2. vylejeme na fóliu,
  3. rozotrieme, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
  4. Ovocie (jahody) rozmixujeme,
  5. prelejeme do odmerky a dolejeme mliekom do 500ml
  6. dáme variť, pudingové prášky rozmiešame v 50ml mlieka, pridáme kryštálový cukor, vlejeme do vriaceho ovocného mlieka a uvaríme hustý puding
  7. za častého miešania necháme úplne vychladnúť, maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme po častiach vychladnutý puding,
  8. vyšľaháme na hladký krém
  9. tortový korpus rozrežeme na tri pláty, natrieme džemom a krémom
  10. aj vonkajšie a bočné strany
  11. vyberieme stuhnutú čokoládu, stiahneme fóliu a podľa tortovej formy vykrojíme tvar korpusu, ja som mala srdce,
  12. položíme na tortu, pritačíme a dáme stuhnúť do chladničky
  13. ozdobíme podľa fantázie