Ovocná torta
Ovocná torta bezlepková (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Ďalšia moja ovocná torta. Je osviežujúca, na toto obdobie ako stvorená.
40-50 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny.
- Korpus: Ako prvé som si vyšľahala vajcia s kryštálovým cukrom do peny a po lyžiciach pridávala múku ktorú som si rozmiešala s kypriacim práškom a kakaom.
Takto pripravené cesto som naliala do tortovej formy o priemere 23 cm na papier na pečenie.
Piekla som na 200 stupňov 30 minút.
- Po upečení som korpus nechala vychladnúť.
Krém: Pokiaľ korpus chladol som si vyšľahala 250 g mascarone s 125 ml šľahačkovej smotany a 100 ml kyslej smotany do tuha. Šľahačku som nešľahala zvlášť. Na koniec som pridala stužovač, ktorý som si pripravila podľa návodu a po lyžiciach som zašľahávala do krému.
Z korpusu som stiahla papier na pečenie, dala korpus nazad do formy a natrela som prvú vrstvu krému.
- Na krém som poukladala jahody a čučoriedky.
- Uvarila som si červenú želatínu podľa návodu.
- Nechala som ju trochu vychladnúť a naliala na ovocie. Dala som to do chladničky, pokiaľ som si neurobila druhý krém.
- Druhý krém som urobila tak isto ako prvý, len na vrch som naliala číru želatínu, ktorú som tiež urobila podľa návodu a dala znova vychladiť do chladničky.
- Asi po dvoch hodinách som vybrala z chladničky aj z formy, preložila na tácku.
- No a nedalo mi, aby som neokoštovala.
- Torta v reze.
- Tak ako som písala je výborná, nedala som veľa cukru tak nám chutila. Moja rodina sa smeje, že mne a manželovi stačí keď popri cukre len prejdeme.