Ovocná torta

Ovocná torta bezlepková (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Ďalšia moja ovocná torta. Je osviežujúca, na toto obdobie ako stvorená.

40-50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Suroviny.
  2. Korpus: Ako prvé som si vyšľahala vajcia s kryštálovým cukrom do peny a po lyžiciach pridávala múku ktorú som si rozmiešala s kypriacim práškom a kakaom. Takto pripravené cesto som naliala do tortovej formy o priemere 23 cm na papier na pečenie. Piekla som na 200 stupňov 30 minút.
  3. Po upečení som korpus nechala vychladnúť. Krém: Pokiaľ korpus chladol som si vyšľahala 250 g mascarone s 125 ml šľahačkovej smotany a 100 ml kyslej smotany do tuha. Šľahačku som nešľahala zvlášť. Na koniec som pridala stužovač, ktorý som si pripravila podľa návodu a po lyžiciach som zašľahávala do krému. Z korpusu som stiahla papier na pečenie, dala korpus nazad do formy a natrela som prvú vrstvu krému.
  4. Na krém som poukladala jahody a čučoriedky.
  5. Uvarila som si červenú želatínu podľa návodu.
  6. Nechala som ju trochu vychladnúť a naliala na ovocie. Dala som to do chladničky, pokiaľ som si neurobila druhý krém.
  7. Druhý krém som urobila tak isto ako prvý, len na vrch som naliala číru želatínu, ktorú som tiež urobila podľa návodu a dala znova vychladiť do chladničky.
  8. Asi po dvoch hodinách som vybrala z chladničky aj z formy, preložila na tácku.
  9. No a nedalo mi, aby som neokoštovala.
  10. Torta v reze.
  11. Tak ako som písala je výborná, nedala som veľa cukru tak nám chutila. Moja rodina sa smeje, že mne a manželovi stačí keď popri cukre len prejdeme.