Ovocná smotanová torta (fotorecept)

Ovocná smotanová torta (fotorecept)
Foto: evikulik
evikulikEvikulik, recept pridal: 9. júna 2013 10:19Ďalšie jeho recepty

Keďže patrím medzi ľudí, ktorí milujú ľahké a svieže dezerty táto torta u mňa a môjho priateľa musí byť pri každej oslave :) Je až smiešne jednoduchá a pri jej robení sa medze nekladú preto sa dá vždy pripraviť na iný spôsob. Keďže sa môj priateľ práve stal inžinierom chcela som mu pripraviť malé prekvapenie a na trhu som našla čerstvé voňavé jahody a tu je výsledok, ktorý chutil famózne. Čerstvý inžinier sa olizoval až za ušami :)

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Keďže som chcela tortu obzvláštniť zvolila som si dva druhy piškót a vrstvy som striedala. Na dno tortovej formy som poukladala kakaové piškóty.
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 1

2

Po vyukladaní piškót na dno tortovej formy som pripravila bielu vrstvu. Ktorá pozostávala z jednej smotany a jedného vanilkového cukru (cukor dávame podľa vlastného uváženia kto má rád viac sladké pridá celý kto nie dá menej).
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 2

3

Smotanu s cukrom dobre vymiešame a pridáme túto zmes rovnomerne na tmavé piškóty. Pekne upravíme stierkou nech nám nevzniknú kopčeky :)
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 3

4

Na hotovú bielu vrstvu pridáme biele piškóty a do vzniknutých medzier pridáme nakrájané ovocie podľa vlastného výberu. Ja som nakrájala jednu veľkú jahodu na menšie kúsky.
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 4

5

V druhej miske si pripravíme tmavú zmes. Tá pozostáva z jedného tégliku smotany, trochy kakaá a trstinového cukru. Kakao a cukor pridáme podľa vlastného uváženia tak aby zmes bola sladká a tmavá. Ja osobne mám túto zmes najradšej pretože mi chutí ako kakaový termix z obchodu :)
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 5

6

Kakaovú zmes rovnomerne rozotrieme a poukladáme na ňu tmavé kakaové piškóty.
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 6

7

Použijeme ďalšie ovocie, ja som zvolila kiwi lebo je to kyselkavé ovocie a do tohto receptu používam najradšej kyslejšie ovocie spraví tortu chutnejšou. (pre zmenu môžete použiť taktiež mandarinky z konzervy alebo broskyne)
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 7

8

Na rad príde zas biela vrstva. Tieto kroky opakujeme kým sa nám neminú ingrediencie alebo kým nám vystačí tortová forma. Mne sa do mojej formy vošlo 5 vrstiev. Na vrchu ostala biela vrstva.
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 8

9

Hotovú tortičku dozdobíme ovocím podľa vlastného výberu. Ja som použila kiwi s jahodami. Môžete ju zaliať ešte želatínou aby to krásne držalo spolu, žial moja tortová forma bola už úplne plná tak sa mi tam želé nezmestilo. Hotovú tortu dáme do chladničky najlepšie na jeden celý deň aby poriadne ztuhla a držala pekne pokope. Je ťažké nepustiť sa do nej hneď ale ten výsledok za to určite stojí :)
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 9

10

Po odpočinutí vyzerá tortička takto.
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 10

11

A takto vyzerá rez. Všetkým prajem dobrú chuť :)
Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bobina, 9. júna 2013 o 12:44
    rRobim tak isto davam 4 smotany ,2 vymiesam s vanilkovym cukrom a do dvoch primiesam kakao postup je rovnaky je velmi dobra.


  • bobina, 9. júna 2013 o 12:44
    rRobim tak isto davam 4 smotany ,2 vymiesam s vanilkovym cukrom a do dvoch primiesam kakao postup je rovnaky je velmi dobra.


  • sorinka33, 9. júna 2013 o 13:13
    nadherna :) krasne ozdobena


  • radost, 9. júna 2013 o 13:17
    ..tak..moje oči sa už najedli...a teraz by to chcelo na tanierik kúsok...nedáš..??


  • mata3636, 9. júna 2013 o 13:27
    ach, smotanová torta po 1001x :( Čo tak použiť vyhľadávač, kým sem pridáš recept, evikulik?


  • luss44, 9. júna 2013 o 14:24
    a mne zase vôbec nevadí aj 1001. recept na smotanovú tortu, napr.už len pre zaujímavé zdobenie navrchu torty ako pre inšpiráciu.... @evikulik tortička Ti vyšla ukážkovo, mňam :)


  • evikulik, 9. júna 2013 o 14:31
    @mata3636 nechcela som nikoho urazit alebo co ale sama tuto tortu robievam casto a uz mi dochadza inspiracia casto preto ked som prisla s touto variaciou chcela som ju sem dat na inspiraciu pre dalsich ako sa da z obycajnej smotanovej torty spravit aj takato pastva pre oci :) vsetkym dakujem za reakcie dala by som ochutnat kazdemu ale torta bola zjedena hyper rychlostou :))


  • cesminaz, 9. júna 2013 o 16:03
    aj ja zvyknem robit,ale do hlbsieho a väcsieho pekaca :-)) u nas takato mala torticka nestaci...je to naozaj perfektne,kremove,chladene,ako zmrzlina,ja davam aj banan a kokos..mnamiii ;-D


  • dogagador, 10. júna 2013 o 08:02
    Je mimoriadne pekna.....!!!!!


  • hannah22, 10. júna 2013 o 09:37
    výborný recept a nevadí že zas ..... dalšia varianta pekne spracované, rada som si to pozrela.... super.... :))


  • babkamt, 10. júna 2013 o 10:51
    Ja som si s radosťou popásla oči na tvojej torte .


  • marosko566, 10. júna 2013 o 10:51
    Takúto tortu robievam aj ja, ale takéto estetické prevedenie, klobúk dole. Prekrásna.


  • valeri, 10. júna 2013 o 13:35
    Krááááásna. Aj u nás už tohto roku bola niekoľkokrát, najlepšie sú teraz v lete takéto svieže dezerty, len ja dávam viac ovocia aj do nej a namiesto smotany som začala dávať biele jogurty a bez cukru, chutí to rovnako a je menej kalorická, lebo piškóty sú aj tak samy o sebe veľmi sladké.


  • astheart, 10. júna 2013 o 19:08
    Já do směsi ještě přimíchám ušlehanou šlehačku.


  • zuzana78, 11. júna 2013 o 14:34
    nadherna...


  • eviana, 7. apríla 2014 o 00:24
    Každý máme ten svoj osvedčený a obľúbený recept na dezert tohto typu... ale takto krásne načančanú som ju fakt ešte nevidela... máš môj obdiv, tlieskam :)


  • marta5, 8. júna 2014 o 17:02
    Včera som ju robila ,bola perfektná.No Tvoja je nádherná a iste veľmi chutná.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist