Ovocná smotanová torta fotorecept

evikulik - bez fotkyevikulik, 9. júna 2013
Ovocná smotanová torta (fotorecept)
Foto: evikulik

Keďže patrím medzi ľudí, ktorí milujú ľahké a svieže dezerty táto torta u mňa a môjho priateľa musí byť pri každej oslave :) Je Zobraziť celý popisKeďže patrím medzi ľudí, ktorí milujú ľahké a svieže dezerty táto torta u mňa a môjho priateľa musí byť pri každej oslave :) Je až smiešne jednoduchá a pri jej robení sa medze nekladú preto sa dá vždy pripraviť na iný spôsob. Keďže sa môj priateľ práve stal inžinierom chcela som mu pripraviť malé prekvapenie a na trhu som našla čerstvé voňavé jahody a tu je výsledok, ktorý chutil famózne. Čerstvý inžinier sa olizoval až za ušami :)

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

5 téglikov
2 balíky
2 balíky
3 sáčky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Keďže som chcela tortu obzvláštniť zvolila som si dva druhy piškót a vrstvy som striedala. Na dno tortovej formy som poukladala kakaové piškóty.

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vyukladaní piškót na dno tortovej formy som pripravila bielu vrstvu. Ktorá pozostávala z jednej smotany a jedného vanilkového cukru (cukor dávame podľa vlastného uváženia kto má rád viac sladké pridá celý kto nie dá menej).

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smotanu s cukrom dobre vymiešame a pridáme túto zmes rovnomerne na tmavé piškóty. Pekne upravíme stierkou nech nám nevzniknú kopčeky :)

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na hotovú bielu vrstvu pridáme biele piškóty a do vzniknutých medzier pridáme nakrájané ovocie podľa vlastného výberu. Ja som nakrájala jednu veľkú jahodu na menšie kúsky.

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V druhej miske si pripravíme tmavú zmes. Tá pozostáva z jedného tégliku smotany, trochy kakaá a trstinového cukru. Kakao a cukor pridáme podľa vlastného uváženia tak aby zmes bola sladká a tmavá. Ja osobne mám túto zmes najradšej pretože mi chutí ako kakaový termix z obchodu :)

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kakaovú zmes rovnomerne rozotrieme a poukladáme na ňu tmavé kakaové piškóty.

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Použijeme ďalšie ovocie, ja som zvolila kiwi lebo je to kyselkavé ovocie a do tohto receptu používam najradšej kyslejšie ovocie spraví tortu chutnejšou. (pre zmenu môžete použiť taktiež mandarinky z konzervy alebo broskyne)

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na rad príde zas biela vrstva. Tieto kroky opakujeme kým sa nám neminú ingrediencie alebo kým nám vystačí tortová forma. Mne sa do mojej formy vošlo 5 vrstiev. Na vrchu ostala biela vrstva.

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotovú tortičku dozdobíme ovocím podľa vlastného výberu. Ja som použila kiwi s jahodami. Môžete ju zaliať ešte želatínou aby to krásne držalo spolu, žial moja tortová forma bola už úplne plná tak sa mi tam želé nezmestilo. Hotovú tortu dáme do chladničky najlepšie na jeden celý deň aby poriadne ztuhla a držala pekne pokope. Je ťažké nepustiť sa do nej hneď ale ten výsledok za to určite stojí :)

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po odpočinutí vyzerá tortička takto.

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A takto vyzerá rez. Všetkým prajem dobrú chuť :)

    Ovocná smotanová torta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

bobina
rRobim tak isto davam 4 smotany ,2 vymiesam s vanilkovym cukrom a do dvoch primiesam kakao postup je rovnaky je velmi dobra.
bobina
rRobim tak isto davam 4 smotany ,2 vymiesam s vanilkovym cukrom a do dvoch primiesam kakao postup je rovnaky je velmi dobra.
radost
..tak..moje oči sa už najedli...a teraz by to chcelo na tanierik kúsok...nedáš..??
mata3636
ach, smotanová torta po 1001x :( Čo tak použiť vyhľadávač, kým sem pridáš recept, evikulik?
evikulik
@mata3636 nechcela som nikoho urazit alebo co ale sama tuto tortu robievam casto a uz mi dochadza inspiracia casto preto ked som prisla s touto variaciou chcela som ju sem dat na inspiraciu pre dalsich ako sa da z obycajnej smotanovej torty spravit aj takato pastva pre oci :) vsetkym dakujem za reakcie dala by som ochutnat kazdemu ale torta bola zjedena hyper rychlostou :))
cesminaz
aj ja zvyknem robit,ale do hlbsieho a väcsieho pekaca :-)) u nas takato mala torticka nestaci...je to naozaj perfektne,kremove,chladene,ako zmrzlina,ja davam aj banan a kokos..mnamiii ;-D
hannah22
výborný recept a nevadí že zas ..... dalšia varianta pekne spracované, rada som si to pozrela.... super.... :))
babkamt
Ja som si s radosťou popásla oči na tvojej torte .
marosko566
Takúto tortu robievam aj ja, ale takéto estetické prevedenie, klobúk dole. Prekrásna.
valeri
Krááááásna. Aj u nás už tohto roku bola niekoľkokrát, najlepšie sú teraz v lete takéto svieže dezerty, len ja dávam viac ovocia aj do nej a namiesto smotany som začala dávať biele jogurty a bez cukru, chutí to rovnako a je menej kalorická, lebo piškóty sú aj tak samy o sebe veľmi sladké.
eviana
Každý máme ten svoj osvedčený a obľúbený recept na dezert tohto typu... ale takto krásne načančanú som ju fakt ešte nevidela... máš môj obdiv, tlieskam :)
marta5
Včera som ju robila ,bola perfektná.No Tvoja je nádherná a iste veľmi chutná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia