Ovocná bublanina

dvorka - fotkadvorka, 18. júna 2012
Ovocná bublanina
Foto: dvorka

Teraz je konečne čerstvé ovocie a niet nad lahodný kyslastý a jednoduchý zákusok. Pridávam recept na bublaninu o niečo inakšiu ako som robievala doteraz.

30 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks
180 g
2 dl vlažná
2 lyžice studená
1 dl
2 lyžičky
250 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Ja si ako prvé keď idem miešať cesto zapnem rúru, aby som ju mala vyhriatu a cesto mi zbytočne nestálo. Zapnem ju na 175°C. Potom si rozdelím vajíčka, k žĺtkom do misy pridám cukor, vlažnú vodu a vymiešam do peny.

    Ovocná bublanina - obrázok 1
  2. 2

    K bielkom pridám studenú vodu, na 1 vajce 1 polievkovú lyžicu a vymiešam hustý sneh. Keď prevrátim nádobu, nič sa neleje. Zakryjem nádobu, aby do nej nešiel vzduch.

    Ovocná bublanina - obrázok 2
  3. 3

    Do žĺtkovej peny prisypem múku s práškom do pečiva a na najmenších otáčkach vymiešam metličkami. Potom prilejem olej kakao a znova vymiešam.

    Ovocná bublanina - obrázok 3
  4. 4

    Polovicu bielkového snehu vymiešam na najpomalších otáčkach metličkami, druhú polovicu už len rukou so stierkou opatrne vmiešam do cesta aby nespadlo.

    Ovocná bublanina - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejem na plech s papierom na pečenie, rozotriem ho do rohov aby bolo v strede trošku menej ako na krajoch a nasypem alebo poukladám ovocie. Ja som dala čerešne a ríbezle zo záhradky. A šup do vyhriatej rúry.

    Ovocná bublanina - obrázok 5
  6. 6

    Nestihla som odfotiť celú bublaninu, lebo mi ju chlapi ešte za horúca odrezávali.

    Ovocná bublanina - obrázok 6
  7. 7

    Tieto posledné štyri kúsky som stihla aj ozdobiť tvarohovo-jahodovým krémom.

    Ovocná bublanina - obrázok 7

Diskusia k receptu

cica2
takúto kakaovú bublaninu som ešte nerobila, ale vyzerá výborne!....zaujal ma bod 2, ešte som taký sneh nerobila, poradíš mi, kvôli čomu sa k bielkom pridáva voda?
valeri
Dobráááááá, aj ja stále pridávam do bielkov vodu, aj keď pečiem piškótu, neviem prečo, ale robila to aj moja mama :-)) a piškóty sú ľahučké.
dvorka
Voda vraj zväčšuje objem. No a ja pretože mám väčšiu rúru na pečenie, musím pridávať o jedno vajce viac do cesta a k tomu aj pomer múky. No namiesto 1 vajíčka dávam do bielkov +2 lyžice studenej vody a namiesto žĺtka 2 lyžice horúcej vody.
turistka
@Dvorka , recept sa mi páči/ keď dopíšem pridám si do KK/,. Tiež dávam studenú vodu k šľahaniu bielok, ale len tak za štamperlík, vtedy keď robím roládu. Vyskúšam i s takým ozdobením, ktoré si urobila, je pekné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia