Ovocná bublanina

kucharka100Kucharka100, recept pridal: 26. mája 2011 14:53Ďalšie jeho recepty

Dnes pridávam jednoduchý a rýchly recept na bublaninu, pretože je čas jahôd, čerešní...pomaly aj ríbezlí a tak môžeme svojím blízkym urobiť radosť a napiecť túto dobrotku. Skúste a verím, že sa vám bude páčiť. V jednoduchosti je krása, ale aj dobrota.

Suroviny

30
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ako prvé vymiešame v miske Palmarín s práškovým cukrom a celými vajíčkami do penista.

2

Potom pridáme mlieko a nakoniec zamiešame múku s práškom do pečiva a vanilkou.

3

Vymiešané cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a navrch uložíme ovocie...ktoré práve dozrelo, jahody, čerešne, višne, ríbezle a podobne. Upečieme. Hotové pocukríme a ponúkneme hoci aj návšteve.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dajanca, 26. mája 2011 o 19:21
    vyskúšam... nebude to veľmi sladké?.... 300 g cukru sa mi zdá dosť veľa...


  • kucharka100, 26. mája 2011 o 20:01
    @dajanca , nebude sladké, neboj sa....na to množstvo múky aj treba toľko cukru, prajem dobrú chuť.


  • evanaaa, 26. mája 2011 o 20:52
    Olej tam nejde, lebo čo pozerám recepty na bublaninu, všade ho dávajú. Ide čas jahôd a čerešieň, tak sa nám zíde.


  • viera1, 26. mája 2011 o 21:35
    @evanaaa ,máš tam palmarín - 9 Dg.


  • mariaklara, 26. mája 2011 o 21:38
    Ako vidieť, blíži sa čas bublanín a ostatných ovocných koláčikov a zákuskov. Ukladám si do MKk.


  • enss, 27. mája 2011 o 09:47
    Tých vajec sa mi zdá nejako málo...


  • marienka44, 27. mája 2011 o 11:00
    Ja mam iny recept, aj s olejom a druhy s Palmarinom. Zda sa mi malo vajec v tomto recepte. :-(


  • yanah, 27. mája 2011 o 11:17
    mne sa táto bublanina páči práve preto, že tam ide menej vajec :)) ... ukladám, keď budú čerstvé čerešničky vyskúšam ;)


  • orchidea, 27. mája 2011 o 19:42
    Aj mne sa páči kvôli tomu počtu vajec, určite ju vyskúšam, už sú jahody tak bude jahodová.


  • frezia68, 19. júna 2011 o 10:54
    Chválim Tvoj recept! Len dva vajíčka a pridala som mleté orechy,aby som vylepšila a výborný!!!!


  • kucharka100, 25. júna 2011 o 17:38
    frezia68, som rada, že vám koláčik chutil, je to jeden lacnejší variant.


  • yanah, 25. júna 2011 o 20:55
    @kucharka100 ... bublanina bola výborná, robila som čerešňovú ... rýchly, jednoduchý, úsporný recept ... určite ju budem robiť aj s iným ovocím ... ďakujem za recept :)


  • astheart, 25. júna 2012 o 15:52
    Taky se mi zdá toho cukru příliž.......



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist