Osviežujúci citrónový koláčik s jogurtom

linnet687 - fotkalinnet687, 22. mája 2015
Osviežujúci citrónový koláčik s jogurtom
Foto: linnet687

Inšpirácia z jednej anglickej webovej stránky, recept som si upravila podľa seba. Použila som vajíčko z farmy, preto má koláčik sýtu žltú farbu. Chuť Zobraziť celý popisInšpirácia z jednej anglickej webovej stránky, recept som si upravila podľa seba. Použila som vajíčko z farmy, preto má koláčik sýtu žltú farbu. Chuť je príjemne kyslá, vyskúšajte.

2
porcie
15 minút
príprava
10+25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
65 g
33 g
15 g
10-20 ml
Náplň:
1 ks (chemicky neošetrený)
1 ks
110 ml
1-2 čl
15 ml




Postup

  1. 1

    Zmiešame suroviny na cesto a cestom vyložíme vymastenú malú okrúhlu formu, cesto dáme trocha aj po bokoch, aby držala na tom náplň (ja som použila s priemerom cca 17 cm, dávku si prípadne znásobte). Dáme zapiecť na 10 minút na 180°C.

  2. 2

    Na náplň si nastrúhame kôru z celého citróna, pridáme šťavu z celého citróna a vajíčko. Ja som použila vajíčko z farmy a tie majú skoro až krikľavo oranžové žĺtka, čo sa vždy prejaví na farbe koláča. Chuťovo sú však vynikajúce. Zmes dobre rozmiešame, pridáme jogurt a ryžový sirup (môžete použiť med, prípadne cukor) a opatrne zamiešame. Nakoniec postupne pridávame 1-2 čl pohánkovej múky, prípadne strúhanky, podľa konzistencie. Náplň by mala byť riedka.

  3. 3

    Cesto necháme trocha vychladnúť, nalejeme naň náplň a dáme opäť zapiecť na cca 25 minút. Potom som trúbu vypla a koláč nechala v nej dojsť ďalších cca 15 minút, záleží na hrúbke náplne. Vytiahneme z trúby, necháme vychladnúť a najlepšie dáme stuhnúť do chladničky na 2-4 hodiny, ale ja som sa naňho vrhla hneď po vychladnutí. Koláčik je veľmi osviežujúci, dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia