Osviežujúca kivi tortička fotorecept

sladkakatka - fotkasladkakatka, 26. februára 2015

Takéto tortičky u nás milujeme, pridávame rôzne ovocie a tak môžeme mať vždy inú tortičku, ale vlastne stále tú istú ;-)

15
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
Plnka:
1 ks
1 ks
1 ks
1 l
4 ks
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny a korpus (ja som vopred upiekla piškótu zo 4 vajec) ale môžete dať pokojne aj piškóty alebo kúpený korpus :-)

    Osviežujúca kivi tortička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si puding podľa návodu. Šľahačku vyšľaháme tiež podľa návodu. :-) Ak nám puding vychladne, zmiešame vyšľahanú šľahačku s pudingom a natrieme na korpus, ktorý sme vložili do tortovej fotmy. Dáme vychladnúť.

    Osviežujúca kivi tortička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kivi očistíme a nakrájame, Poukladáme na plnku. Pripravíme si želatínu podľa návodu- treba dodržiavať postup pri príprave, niektorá sa varí, iná sa necháva napučať a len zohreje. Na plnku a na kivi som naliala najprv plovicu uvarenej a mierne vychladenej želatíny, dala som do chladu na asi 5 minút a potom doliala zvyšok želatíny. Dáme do chladu na najmenej 2 hodiny. Uvolníme z formy.

    Osviežujúca kivi tortička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame a podávame. U nás zmizla iba taký fukot :-)

    Osviežujúca kivi tortička (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bebetko
Moj priatel. Nieje milovník sladkého ale pred dvomu Rok mi som urobila kiwi zakusok a ten. Je u nás odvtedy top :) Robim ho inak jak ty ale som tvoj fanusik :)
jarca
Tortička vyzerá senzačne, ukladám si do KK, len mi nie je jasné z popisu surovín - puding sa uvarí v pol litri mlieka, na šlahačku 1,5 dcl a ešte ostane, čiže nie je treba 1 liter mlieka?
sladkakatka
Ďakujem :-) napísala som 1 liter mlieka preto, lebo ten liter musíte načať, čiže otvoriť krabicu mlieka kvôli tomu ;-) zvyšok som si naliala do kávy, keď som tortičku piekla :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia