Osúch

Osúch ktorý milujeme (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až teraz sa mi to podarilo.

80 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Najskôr si urobíme kvások, do trocha vlažného mlieka dáme 1 ČL cukor rozdrobíme droždie a necháme vytvoriť kvások. Zatiaľ si preosejeme múku, keď máme kvások pridáme doň múku a ostatné suroviny na cesto a dobre vypracujeme vláčne cesto. Ja to robím strojom ako som už nie raz písala keď robím kysnuté cestá. Cesto vypracované, necháme ho 1 hodinu kysnúť.
  3. Cesto nakysnuté.
  4. Plech si dobre vymastíme olejom.
  5. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Ruky si tiež dobre naolejujeme a cesto rukami vystierame na plech. Zatiaľ kým pracujeme s jednou polovicou cesta, druhú si môžeme odložiť do chladničky. Takto pripravené cesto necháme ešte asi 10 minút na plechu.
  6. Tu máme pripravené plnky. Jedna - pretlačený cesnak rozmiešaný s olejom. Druhá - pochúťková smotana rozmiešaná s tvarohom a kôprom, trochou soli alebo vegety. A nakrájaná prerastená slanina.
  7. Asi po 10 minútach si natrieme osúch cesnakovým olejom. Zabudla som odfotiť tak len takéto foto.
  8. Natrieme na to smotanovo-tvarohovú plnku.
  9. Na koniec pridáme nakrájanú slaninku.
  10. Takto pripravenú dáme piecť, na 200 stupňov asi 35-40 minút. Sledujte si každá svoju rúru. Ale robievam aj tak, že namiesto tvarohu dám bryndzu, tá je tiež výborná obmieňam kedy čo mám. Takto si urobím aj druhý plech.