Osúch
Osúch ktorý milujeme (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až
teraz sa mi to podarilo.
80 minút príprava |
35-40 minút na 200 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Najskôr si urobíme kvások, do trocha vlažného mlieka dáme 1 ČL cukor rozdrobíme droždie a necháme vytvoriť kvások.
Zatiaľ si preosejeme múku, keď máme kvások pridáme doň múku a ostatné suroviny na cesto a dobre vypracujeme vláčne cesto. Ja to robím strojom ako som už nie raz písala keď robím kysnuté cestá.
Cesto vypracované, necháme ho 1 hodinu kysnúť.
- Cesto nakysnuté.
- Plech si dobre vymastíme olejom.
- Cesto si rozdelíme na dve polovice. Ruky si tiež dobre naolejujeme a cesto rukami vystierame na plech.
Zatiaľ kým pracujeme s jednou polovicou cesta, druhú si môžeme odložiť do chladničky.
Takto pripravené cesto necháme ešte asi 10 minút na plechu.
- Tu máme pripravené plnky.
Jedna - pretlačený cesnak rozmiešaný s olejom.
Druhá - pochúťková smotana rozmiešaná s tvarohom a kôprom, trochou soli alebo vegety.
A nakrájaná prerastená slanina.
- Asi po 10 minútach si natrieme osúch cesnakovým olejom.
Zabudla som odfotiť tak len takéto foto.
- Natrieme na to smotanovo-tvarohovú plnku.
- Na koniec pridáme nakrájanú slaninku.
- Takto pripravenú dáme piecť, na 200 stupňov asi 35-40 minút. Sledujte si každá svoju rúru.
Ale robievam aj tak, že namiesto tvarohu dám bryndzu, tá je tiež výborná obmieňam kedy čo mám.
Takto si urobím aj druhý plech.